AZ Vrouwen verslaan SV Saestum in oefenwedstrijd

08.02.2024

ZAANSTAD- De AZ Vrouwen wonnen woensdagavond van SV Saestum in een vriendschappelijk duel. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de oefenwedstrijd in 3-1 voor de thuisploeg. De treffers aan Alkmaarse zijde werden gemaakt door Sanne Peereboom, Kim Smal en Lieke Apeldoorn.

Slechts enkele dagen na het competitieduel met Feyenoord speelde de AZ Vrouwen een oefenduel met SV Saestum. De selectie van de Alkmaarders bestond uit een mix van speelsters uit AZ Vrouwen 1, Jong AZ Vrouwen en Meiden Onder 17.

Tweemaal op voorsprong
De thuisploeg nam de leiding na 23 minuten spelen. AZ-aanvalster Peereboom maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd en zette haar ploeg op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de stand bij rust. De tweede helft was een kwartier onderweg toen de bezoekers op gelijke hoogte kwamen: 1-1. Kort daarna namen de Alkmaarders opnieuw de leiding. Ditmaal werd het doelpunt gemaakt door Smal: 2-1. Een derde treffer van de thuisploeg kwam op naam van Apeldoorn die de bal op aangeven van Isa Dekker tegen de touwen schoot en zo de eindstand bepaalde op 3-1.

Eerstvolgende officiële wedstrijd
De AZ Vrouwen reizen aanstaande zaterdag 10 februari af naar Den Haag, waar een duel met ADO Den Haag in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma staat. De aftrap is om 14:00 uur in het Bingoal Stadion.

AZ Vrouwen - SV Saestum 3-1 (1-0)

Vriendschappelijk duel

Opstelling AZ Vrouwen: Netty Booms; Daphne Stoop, Annemiek Kruijthof, Djoeke de Ridder, Imke de Jonge (46. Gina Maatman); Yaël Mollink (61. Macy Vader), Sanne Peereboom (61. Lieke Apeldoorn), Kim Smal; Bo op de Weegh (46, Helena Macleane), Veerle van der Most, Isa Dekker.

Scoreverloop: 23. Peereboom 1-0, 62. SV Saestum 1-1, 70. Smal 2-1, 90+1. Apeldoorn 3-1.