Terug naar overzicht

De Vogel hoofdtrainer AZ Vrouwen, Jansen assistent

Laatste Nieuws

05.02.2024

ZAANSTAD- Wouter de Vogel maakt het seizoen af als hoofdtrainer van de AZ Vrouwen. Sinds oktober neemt hij de bijbehorende taken waar. Kelvin Jansen sluit aan als nieuwe assistent-trainer.

De Vogel en Jansen zijn allebei doorgestroomd vanuit de AZ Jeugdopleiding. Laatstgenoemde functioneert naast zijn werkzaamheden bij het eerste vrouwenelftal van AZ als assistent-trainer bij AZ Onder 16.

Stijgende lijn
Het team ontwikkelde zich de afgelopen periode gestaag door sinds de opstart van de vorige zomer. De stijgende lijn is ook zichtbaar in de resultaten. Er werd recent afgerekend met Fortuna Sittard en Excelsior en gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Mede hierdoor staan de Alkmaarders momenteel op de achtste plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Komende zaterdag wacht de nummer zeven, ADO Den Haag, om 14:00 uur in het Bingoal Stadion.

Historisch duel 
Samen met de reeds actieve assistent-trainer Gianni de Rudder zit bovengenoemde samenstelling van de staf langs de lijn in de tweede seizoenshelft. Zo ook bij het historische duel met FC Twente, op 23 maart in het AFAS Stadion. Voor deze wedstrijd zijn de tickets recent in de verkoop gegaan. Klik hier om dit bijzondere affiche zelf bij te wonen.