Terug naar overzicht

Henk Tijm overleden

Laatste Nieuws

28.02.2024

ALKMAAR- Voormalig Alkmaar ’54- en AZ’67-speler Henk Tijm is op 85-jarige leeftijd overleden. In totaal kwam hij tot meer dan 160 officiële wedstrijden voor Alkmaar '54 en AZ'67.

Tijm was eigenlijk een rechtsbuiten die tot een rechtsback werd omgeturnd, maar net zo makkelijk als linksback speelde. Hij was een echte Noord-Hollander die in Warmenhuizen was geboren. Zijn broer Siem speelde ook in Alkmaar.

Overstap
Toen Alkmaar '54 begin jaren zestig degradeerde werd Tijm verkocht aan Ajax. Daarmee werd hij de eerste speler ooit die de rechtstreekse overstap naar de Amsterdammers maakte. Hij speelde daar in totaal meer dan vijftig wedstrijden. In deze tijd werd Tijm ook regelmatig geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Tot een debuut kwam hij echter niet. Tijm keerde in 1965 terug naar Alkmaar, waar hij nog voor Alkmaar '54 en AZ'67 zou spelen. Vervolgens keerde hij terug naar zijn amateurclub RKAFC (tegenwoordig AFC'34).

Drafbaan
Naast voetbal was Tijm ook fan van paarden. Vooral na zijn voetbalcarrière bezocht hij regelmatig de welbekende Alkmaarse Drafbaan in de Alkmaarderhout.

Sterkte
AZ wenst alle familie en betrokkenen veel sterkte met het verlies van Henk Tijm. 

Henk Tijm op de onderste rij als derde van links in het seizoen 1958-1959.