Terug naar overzicht

Jong AZ boekt knappe zege op Roda JC

Laatste Nieuws

05.02.2024

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandag een knappe zege op Roda JC geboekt. De ploeg van Leeroy Echteld was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de club uit Limburg. Tom Kerssens maakte de winnende treffer. Kasper Boogaard en Deacon van der Klaauw maakten hun profdebuut.

Op een winderig AFAS Trainingscomplex werden na ruim een kwartier de eerste kansen genoteerd. Namens de bezoekers waren Václav Sejk en Lucas Beerten gevaarlijk met kopballen. De eerste inzet miste kracht en werd simpel door Kiyani Zeggen gevangen, de tweede ging naast.

Goal Kerssens
In de 26e minuut sloeg Jong AZ toe. Roda-doelman Calvin Raatsie speelde zijn defensie niet goed, waardoor de Alkmaarse beloften de bal konden afpakken. Zo kwam Kerssens – die evenals Jayen Gerold zijn basisdebuut maakte – in het strafschopgebied tot en schot en maakte hij zijn eerste goal in het betaald voetbal: 1-0.

Ruimte bespelen
Jong AZ had in de eerste helft veel grip op Roda en was zelf ook gevaarlijk. Met rappe buitenspelers Gerold en Ricuenio Kewal wist het goed de ruimtes te bespelen en daar hadden de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie het moeilijk mee.

Hakbal
Na de pauze kreeg De Koempels al snel twee goede kansen. Zo ging een schot van Peña Zauner over en moest Zeggen redding brengen op een poging van Güçlü. Daarna was het weer Jong AZ dat de klok sloeg. Zo ging een afstandspoging van Kerssens rakelings naast en kwam Kewal na een briljant hakje van Nick Koster net niet tot een schot. Gerold kwam dat in de 75e minuut wel, maar hij raakte de paal.

Kans debutant
In de 75e minuut kwam debutant Boogaard binnen de lijnen en een paar minuten later had de middenvelder de 2-0 kunnen maken. Na een vlotte aanval kon hij in de korte hoek uithalen. Calvin Raatsie bracht redding.

Kerssens op doel
In de slotfase was er een vervelend moment aan de kant van Jong AZ. Na andermaal een knappe redding raakte Zeggen geblesseerd en moest naar de kant. De thuisploeg had op dat moment al vijfmaal gewisseld, waardoor doelpuntenmaker Kerssens op doel moest. In de laatste minuut kreeg ook Roda weer een tegenslag. Peña Zauner kreeg zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Zo stonden beide teams met tien man.

Vasthouden
Met Kerssens op doel wist Jong AZ de elf minuten blessuretijd te overbruggen en de voorsprong vast te houden. De gelegenheidsdoelman pakte zelfs nog een vrije trap. Zo werd Roda JC pootje gelicht en wonnen de Alkmaarders.