Terug naar overzicht

Jong AZ gaat voor zege in De Vliert

Laatste Nieuws

16.02.2024

ZAANSTAD- Jong AZ wacht vrijdag alweer het volgende competitieduel. Dan reist de ploeg van trainer Leeroy Echteld af naar Noord-Brabant voor een ontmoeting met FC Den Bosch. De aftrap in Stadion De Vliert is om 20:00 uur.

De Alkmaarse talenten schreven maandag de beloftenclash met Jong FC Utrecht op hun naam. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 1-2. 

 


Strafschoppen
Rome-Jayden Owusu-Oduro stond bij Jong AZ weer tussen de palen en was belangrijk met een gestopte strafschop. Aan de overzijde schoot Nick Koster vanaf elf meter wel raak. Voor de aanvaller betekende dat zijn eerste goal op profniveau. Ro-Zangelo Daal maakte de tweede Alkmaarse goal. 

Klimmen
Door de overwinning klom Jong AZ op de ranglijst. De beloften bezetten momenteel de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en staan slechts drie punten achter nummer vijf FC Groningen. 

Vier keer gelijk
FC Den Bosch staat een aantal plaatsen lager op de ranglijst: achttiende. The Blue White Dragons speelde in zijn laatste vijf wedstrijden liefst viermaal gelijk. Zondag werd verloren van ADO Den Haag. In de hofstad werd het 3-0. 

Dubbelslag Kewal
De onderlinge resultaten tussen Jong AZ en FC Den Bosch zijn gelijk verdeeld. Van de dertien eerdere ontmoetingen wonnen beide ploegen er vier. Vijf keer bleef het gelijk. Jong AZ's laatste overwinning was vorig seizoen op het AFAS Trainingscomplex. Toen werd het 3-1 door een dubbelslag van Ricuenio Kewal en een eigen goal van Joey Konings. 


Live
De wedstrijd is vrijdag live te volgen via het X-kanaal van AZ. Op ESPN zijn later die avond highlights te zien. 

NAC Breda
Jong AZ speelt maandag 26 februari weer in eigen huis. Dan komt NAC Breda op bezoek in Zaanstad. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag: 
SC Cambuur - Jong FC Utrecht
FC Den Bosch - Jong AZ
FC Dordrecht - VVV-Venlo
Helmond Sport - De Graafschap
Roda JC - FC Emmen
SC Telstar - NAC Breda
TOP Oss - Jong Ajax
Willem II - ADO Den Haag

Zondag:
FC Eindhoven - FC Groningen

Maandag:
MVV Maastricht - Jong PSV
NAC Breda - SC Cambuur