DEN BOSCH- Het is Jong AZ vrijdagavond niet gelukt FC Den Bosch te verslaan. In Stadion De Vliert kwamen beide ploegen meermaals tot grote kansen - waaronder een strafschop voor de Alkmaarders - maar werd er niet gescoord: 0-0.

Het was de thuisploeg dat in de openingsfase het initiatief had. Met hoge druk en intensiteit probeerden zij Jong AZ op de eigen helft te houden en dat lukte heel aardig. In de elfde minuut leverde dat de eerste serieuze kans op. Vieri Kotzebue kreeg veel ruimte, bereikte het strafschopgebied en schoot vervolgens rakelings naast.

Lang balbezit
Na dit eerste wapenfeit kwam het Jong AZ van trainer Leeroy Echteld beter in de wedstrijd. Een fase van lang balbezit resulteerde in de zeventiende minuut in een schot van Dave Kwakman dat over ging. Kort voor de pauze waren er twee aardige afstandsschoten van Bosschenaar Salah Oulad M’hand. Zijn eerste inzet ging net naast de kruising, bij de tweede had Tristan Kuijsten een knappe redding in huis.

Inschieten
Op slag van rust kreeg Den Bosch de grootste kans tot dan toe. Na een lage voorzet had spits Kacper Kostorz de bal voor het inschieten, maar hij raakte het lichaam van Kuijsten.

Op de schoen
Kort na de pauze waren er aan beide kanten grote kansen. Eerst kreeg Jong AZ'er Ricuenio Kewal veel ruimte om te schieten, maar ging zijn inzet naast. Aan de overzijde had Kotzebue de openingstreffer op zijn schoen. Kuijsten bracht echter knap redding en zag de rebound van Jaron Vicario naast gaan.

Strafschop
In de zestigste minuut kreeg Jong AZ een uitgelezen kans de ban te breken. Na een fout in de achterhoede van Den Bosch ontstond een hachelijke situatie voor het doel. Daarin werd Kees Smit ten val gebracht en weest de scheidsrechter naar de stip. De inzet van Kewal werd daarna echter door doelman Krisztián Hegyi gekeerd.

Uit de draai
De volgende mogelijkheid was weer voor Den Bosch. Na een hoekschop kon Kostorz uit de draai schieten. Opnieuw lag Kuijsten in de weg.

Wild over
In de slotfase waren het de Alkmaarders die flink aandrongen om een goal te maken. met veel balbezit op de Bossche helft probeerde de ploeg kansen te creëren. Dave Kwakman zorgde in die fase voor gevaar. Zijn schot ging via het been van een verdediger naast. Een paar minuten voor tijd was de grootste kans voor Smit. Na een steekpass had hij in het strafschopgebied plots veel ruimte, maar schoot hij in de korte hoek wat wild over. Invaller Jayen Gerold kreeg in extra tijd een vergelijkbare kans. Zijn inzet ging via een Bosschenaar over. Dat was ook direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

FC Den Bosch - Jong AZ 0-0 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Den Bosch: Krisztián Hegyi; Ricardo-Oliver Henning (Yuya Ikeshita), Teun van Grunsven, Stan Maas; Rik Mulders (80. Dennis Gyamfi), Salah Oulad M'hand (71. Ilias Boumassaoudi), Shalva Ogbaidze, Nick de Groot; Jaron Vicario (85. Tomas Kalinauskas), Kacper Kostorz, Vieri Kotzebue (71. Ryan Leijten).

Opstelling Jong AZ: Tristan Kuijsten; Gonçalo Esteves, Finn Stam, Maxim Dekker, Misha Engel (46. Enoch Mastoras); Loek Postma, Kees Smit (87. Jayen Gerold), Dave Kwakman; Ricuenio Kewal (63. Job Kalisvaart), Nick Koster (66. Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Van Grunsven, Kalinauskas, Ikeshita (FC Den Bosch), Smit (Jong AZ).