Terug naar overzicht

Jong AZ naar Zoudenbalch

Laatste Nieuws

12.02.2024

ZAANSTAD- Na de overwinning op Roda JC wacht Jong AZ maandag een ontmoeting met de beloften van FC Utrecht. De ploeg van trainer Leeroy Echteld reist dan af naar Sportcomplex Zoudenbalch in de Domstad. De aftrap is om 20:00 uur.

De beloften boekten maandag een knappe zege op Roda. Op het AFAS Trainingscomplex zorgde Tom Kerssens - na goed druk zetten van het team - voor de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

 

Heldenrol
Los van de goal was voor Kerssens een heldenrol weggelegd. In de slotfase viel doelman Kiyani Zeggen geblesseerd uit. Jong AZ had op dat moment al vijfmaal gewisseld, waardoor Kerssens tussen de palen ging staan. Door onder meer een vrije trap te pakken behield de middenvelder de clean sheet

Debuut
AZ Onder 18-spelers Kasper Boogaard en Deacon van der Klaauw maakten hun debuut op profniveau. Beiden kwamen zij in het laatste kwartier binnen de lijnen. Ook voor Echteld was het een bijzondere avond. Voor de trainer was het zijn eerste thuiswedstrijd als eindverantwoordelijke van Jong AZ. 

UEFA Youth League
Een paar dagen later kwamen zes Jong AZ'ers in actie in de UEFA Youth League: Dave Kwakman, Kees Smit, Enoch Mastoras, Tristan Kuijsten, Ro-Zangelo Daal en Jeremiah Esajas. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld speelde in eigen huis tegen Atlético Madrid. Op een afgeladen sportcomplex werden de Madrilenen met 1-0 verslagen. Ook AZ 1-middenvelder Lewis Schouten kwam de hele wedstrijd in actie. 

 

Mindere reeks
De beloften van Jong FC Utrecht zitten in een mindere reeks. De Domstedelingen hebben al tien duels op rij niet gewonnen. Daarvan gingen er zes zelfs verloren. In de laatste speelronde ging de ploeg ook onderuit tegen Jong Ajax. Op eigen veld werd het 0-1. 

Treffer Addai
De laatste vier ontmoetingen tussen de talenten van Utrecht en Alkmaar resulteerde in een overwinning voor laatstgenoemde. De meest recente wedstrijd was op maandag 14 augustus. In Zaanstad werd het toen 1-0 door een treffer van Jayden Addai. 

Live op ESPN
Jong FC Utrecht - Jong AZ is maandag te volgen via het X-kanaal van AZ en live te zien op ESPN 2. 

NAC Breda
Vrijdag reist Jong AZ af naar Noord-Brabant voor een wedstrijd tegen FC Den Bosch. Op maandag 26 februari spelen de Alkmaarse beloften weer voor eigen publiek. Dan komt NAC Breda op bezoek. 

Programma Keuken Kampioen Divisie:
Maandag
Jong Ajax - MVV Maastricht
Jong FC Utrecht - Jong AZ