Terug naar overzicht

Jong AZ ontvangt Roda JC

Laatste Nieuws

05.02.2024

ZAANSTAD- Jong AZ krijgt maandag bezoek uit het verre Limburg. De beloften van trainer Leeroy Echteld ontvangen dan Roda JC op het AFAS Trainingscomplex. De aftrap is om 20:00 uur.

De Alkmaarders gingen vorige week onderuit bij FC Groningen. Ernest Poku zorgde met een bijzonder fraaie goal voor een 0-1 voorsprong, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. De Trots van het Noorden won uiteindelijk met 4-1. 

 

Debuut Echteld
Het treffen in Groningen was voor Echteld zijn eerste als trainer van Jong AZ. De oefenmeester werd een week eerder aangesteld als opvolger van Jan Sierksma, die op zijn beurt als assistent-trainer bij AZ 1 aan de slag gaat. 

Midweeks oefenduel
Jong AZ speelde dinsdag een oefenduel met de beloften van Sparta Rotterdam. In Zaanstad werden de Rotterdammers met 5-3 geklopt. Aan beide kanten deden spelers uit de hoofdmacht mee. Aan Alkmaarse zijde waren dat Mees de Wit en Ibrahim Sadiq. Jayden Addai maakte drie goals, de andere kwamen op naam van Loek Postma en Ricuenio Kewal. 

Transfermarkt
Roda JC roerde zich deze winter op de transfermarkt. De Limburgers haalden Joey Müller (Schalke 04), Václav Sejk (gehuurd van Sparta Praag) en Calvin Raatsie (gehuurd van FC Utrecht) naar Kerkrade. 

Derde plaats
De Koempels draait een goed seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg is momenteel de nummer drie - met een wedstrijd minder - achter Willem II en ADO Den Haag. Ze zijn al zes duels op rij ongeslagen. Met Walid Ould-Chikh en Enrique Pena Zauner heeft het daarnaast twee spelers die goed op schot zijn. Ould-Chikh scoorde al tien keer, Pena Zauner negen keer. 

Laatste ontmoeting
De laatste ontmoeting tussen Jong AZ en Roda JC resulteerde in een overwinning voor laatstgenoemde. Roda kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar Jong AZ wist in de slotfase weer een wedstrijd ervan te maken. De beslissende goal viel in de laatste minuten: 3-1. 

 


Live
De wedstrijd is maandag te volgen via het X-kanaal van AZ en live te zien op ESPN. 

Volgende pot
Vrijdag wacht Jong AZ een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Op sportcomplex Zoudenbalch wordt de bal om 20:00 uur aan het rollen gebracht. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong AZ - Roda JC
Jong FC Utrecht - Jong Ajax