Terug naar overzicht

Jong AZ thuis tegen NAC

Laatste Nieuws

26.02.2024

ZAANSTAD- Jong AZ wacht maandag de volgende krachtmeting in de Keuken Kampioen Divisie. Dan krijgt de ploeg van trainer Leeroy Echteld NAC Breda op bezoek in Zaanstad. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

De beloften kwamen in hun laatste competitieduel niet langs FC Den Bosch. In Stadion De Vliert waren er over en weer kansen - waaronder een strafschop voor Jong AZ - maar bleef de brilstand op het scorebord staan. 

 

Team van de Week
Tristan Kuijsten dwong met zijn optreden in Den Bosch een plaats in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie af. De sluitpost hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. 

Mastoras en Zeggen
AZ verlengde woensdag het contract van de zeventienjarige Enoch Mastoras. De middenvelder - die ook als verdediger uit de voeten kan - tekende bij tot medio 2026. Mastoras speelde tot dusver zeventien duels voor Jong AZ. Een dag eerder werd ook Kiyani Zeggen tot medio 2026 vastgelegd. De doelman van AZ Onder 18 kwam al driemaal in actie voor de beloften. 

Goal van de Maand
Ernest Poku kreeg donderdag de trofee voor de Unibet Goal van de Maand Januari overhandigd. De rappe buitenspeler was in Jong AZ's uitduel met FC Groningen trefzeker na een fraaie dribbel. Die rake uithaal kreeg veruit de meeste stemmen. 

 

Strijd
NAC zit volop in de strijd om plaatsing voor de nacompetitie. De Brabanders bezetten momenteel de negende plaats met 37 punten. Jong AZ staat één plek hoger met twee punten meer. De Parel van het Zuiden ging vorige week met 1-2 onderuit tegen SC Cambuur. Daarvoor speelde de ploeg gelijk tegen SC Telstar (1-1), FC Eindhoven (2-2) en De Graafschap (0-0). 

Van het veld geblazen
Jong AZ's laatste thuisduel met NAC was een spektakelstuk. Op het AFAS Trainingscomplex werd de tegenstander met liefst 4-0 van het veld geblazen. Yusuf Barasi opende de score, waarna Soulyman Allouch, Iman Griffith en Mexx Meerdink ook trefzeker waren. 


Live
Jong AZ - NAC Breda is maandag te volgen via AZ's X-kanaal en live te zien op ESPN. 

Eindhoven
Vrijdag reizen de Alkmaarders af naar de lichtstad voor een treffen met FC Eindhoven. Het eerstvolgende thuisduel is op vrijdag 8 maart en die is eveneens tegen een ploeg uit Eindhoven: Jong PSV. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong Ajax - SC Telstar
Jong AZ - NAC Breda
Jong FC Utrecht - TOP Oss
Jong PSV - FC Dordrecht