Terug naar overzicht

Martens: 'Morgen weer op de mat leggen'

Laatste Nieuws

06.02.2024

ZAANSTAD- Na de Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen zondag staan beide teams woensdag opnieuw tegenover elkaar. Dan is Stadion Feijenoord het decor van de TOTO KNVB Beker-kwartfinale. Trainer Maarten Martens blikt vooruit op het duel.

AZ verloor afgelopen zondag met 0-1, maar oogstte veel lof voor het vertoonde spel. Daar koopt Martens echter niks voor. Wel was het voor de Belg een teken dat zijn ploeg op de juiste weg is. 

Progressie
"De teleurstelling overheerst natuurlijk", vertelt Martens. "We kopen er niks voor. Maar de progressie geeft moed en energie. Als je de drie wedstrijden bekijkt hebben we drie keer progressie geboekt. Tegen PEC Zwolle waren we op een paar momenten na de betere ploeg, alleen stonden we niet altijd goed. De wedstrijd daarna was dat al beter. Tegen Heerenveen waren we gelijkwaardig, maar hebben we 50 minuten met een man minder gespeeld. Ik kan over best veel dingen tevreden zijn, maar het moet wel resultaten gaan opleveren."

Strijd
"Dat wat we zondag hebben laten zien, moet altijd zijn", gaat Martens verder over het vertoonde spel afgelopen wedstrijd. "Dat moeten we morgen alweer op de mat leggen. Er moet een strijdbaarheid zijn waar iedereen energie van krijgt. Het geloof moet er zijn. Het is een kwartfinale onder geweldige omstandigheden en daar moet iedereen klaar voor zijn, zodat wij als winnaar weggaan. Het is zeker geen makkelijke uitdaging, maar we geloven er wel in dat wij door kunnen bekeren. 100%."

Spits
Een groot gemis in de kwartfinale is Vangelis Pavlidis, die ontbreekt vanwege een schorsing. "Dat is een aderlating. We hebben opties om hem te vervangen. Lequincio Zeefuik die gehaald is kan hem vervangen, maar ook intern hadden we al andere kandidaten. Ernest Poku is daar één van. Ook Ibrahim Sadiq zou in de spits kunnen spelen." Daarentegen ziet de trainer Dani de Wit desgevraagd niet als mogelijkheid op die positie. "Dat is geen optie."

Azië Cup
Mathew Ryan keerde afgelopen weekend alweer terug bij de wedstrijdselectie van AZ, nadat hij nog geen 48 uur eerder was uitgeschakeld in de Azië Cup. Rome-Jayden Owusu-Oduro stond in die wedstrijd op doel. Martens wil niet prijsgeven wie er woensdag op doel staat. "Het is zo dat we in aanloop naar deze wedstrijd weer wat spelers erbij hebben. Yukinari Sugawara is daar ook één van. Daar moeten we keuzes in maken. Dat hebben we voor 90% al gedaan. Maar ik kies ervoor dat nog niet naar buiten te brengen."