Terug naar overzicht

Remise Molenaar & Oranje Onder 16 tegen Duitsland

Laatste Nieuws

15.02.2024

VILA REAL SANTO ANTONIO- Oranje Onder 16, waaronder AZ-keeper Finn Molenaar was van 9 tot en met 14 februari actief op een vierlandentoernooi in Portugal. Molenaar zag zijn ploeg in de eerste twee duels tot één overwinning komen en speelde een cruciale rol in de laatste wedstrijd, waarin hij een nederlaag voorkwam.

WOENSDAG:
Oranje Onder 16 - Duitsland 3-3
Oranje Onder 16 sloot het vierlandentoernooi af met een 3-3 gelijkspel tegen Duitsland. Molenaar stond de gehele wedstrijd onder de lat en kon, ondanks goed keeperswerk, een achterstand niet voorkomen. De Duitsers stonden na iets meer dan een half uur spelen op een 0-2 voorsprong. Oranje kwam terug in de wedstrijd, maar de Oosterburen namen later opnieuw de leiding. In de slotfase kwam Nederland voor de tweede keer op gelijke hoogte. In de dying seconds wist Molenaar zich te onderscheiden met een indrukwekkende redding, waarmee hij de bal uit de kruising tikte en een nederlaag voorkwam.


ZONDAG:
Oranje Onder 16 - Japan 6-3
Met Molenaar bij de reserves won Oranje Onder 16 zondag met 6-3 van Japan. Oranje stond na 47 minuten al op een 5-1 voorsprong. De Aziaten maakten het hierna nog enigszins spannend door terug te komen tot 5-3, maar hierna viel er nog een goal aan Nederlandse zijde. 

VRIJDAG:
Portugal - Oranje Onder 16 6-2
Molenaar kwam in de openingswedstrijd van het vierlandentoernooi niet in actie. Vanaf de tribune zag hij zijn ploeg tegen Portugal met 6-2 onderuit gaan. Het gastland kwam op een 5-0 voorsprong, waarna Oranje tweemaal iets terug deed. Het laatste woord was daarna weer voor Portugal. 


Foto's: KNVB Media