Terug naar overzicht

Youth League: AZ klaar voor duel met Atlético Madrid

Laatste Nieuws

06.02.2024

ZAANSTAD- AZ neemt het aankomende woensdag 7 februari om 16:00 uur op tegen Atlético Madrid. Op het AFAS Trainingscomplex plaatst de winnaar van het duel zich voor de laatste zestien van de UEFA Youth League. AZ-coach Michael van Zijtveld en speler Ro-Zangelo Daal blikken alvast vooruit op de confrontatie. ''We verwachten een goede ploeg''.

AZ werd afgelopen seizoen de eerste Nederlandse club ooit die de Youth League wist te winnen. Hierdoor plaatste het zich automatisch voor het Domestic Champions Path van het toernooi. In aanloop naar de kraker met Atlético Madrid versloegen de Alkmaarders het Litouwse Klaipeda FM en het Noorse Molde FK.

 

Daal: 'Kijk ernaar uit'
AZ treft met Atlético Madrid een tegenstander waar niet eerder tegen gespeeld is. Als het aan AZ-aanvaller Daal ligt kan de wedstrijd niet snel genoeg van start gaan. ''Het is natuurlijk een hele mooie tegenstander, een grote club en dan kijk je ernaar uit om zo'n duel te spelen. Wij willen laten zien hoe goed we kunnen voetballen en net als vorig jaar iets moois neerzetten.''

Atlético Madrid in de Youth League
Atlético Madrid plaatste zich, anders dan AZ, voor de UEFA Youth League doordat het eerste team UEFA Champions League-voetbal speelt. De Spaanse hoofdstedelingen eindigden vervolgens tweede in Groep E, waarin het Feyenoord, SS Lazio en Celtic FC trof. De Rotterdammers werden poulewinnaar met één punt meer dan de Madrilenen.

Van Zijtveld: 'Affiches die we graag willen spelen'
Dat Los Colchoneros door de poulefase heen zou komen, was voor AZ-trainer Van Zijtveld geen verrassing. ''Atlético had zomaar eerste kunnen worden in die poule, ook gezien hun spel'', vertelt de oefenmeester. ''Het is een ploeg die goed georganiseerd is, gedisciplineerd speelt vanuit hun taak, maar wel met Zuid-Europees temperament. Ze beheersen verschillende systemen, dus we verwachten een goede ploeg. Je treft eigenlijk een niveau wat ook al bij de laatste zestien had kunnen zitten, maar dit zijn wel de affiches die we graag willen spelen''.


Inspireren met aanvallend voetbal
''Voor onze spelers is de Youth League een geweldig podium om een stap te maken in hun ontwikkeling'', geeft Van Zijtveld aan. ''Wij willen spelers opleiden die het spel kunnen maken. Hierbij streven we ernaar om mensen te inspireren met onze aanvallende manier van voetballen, maar dat willen we ook koppelen aan resultaat. Ook voor buitenspeler Daal is de Youth League bijzonder. ''Je speelt tegen grote tegenstanders met grote namen in de selectie. In het begin vond ik het spannend, maar je merkt dat je erin groeit, wat rustiger wordt en het eigenlijk gewoon heel normaal wordt. Ik geniet ervan.''


Live

Kaarten voor de wedstrijd kosten slechts 3 euro en kunnen zowel online als aan de poort van het AFAS Trainingscomplex worden aangeschaft. Ook is het duel woensdag te volgen via het X-kanaal van AZ en live te zien op Ziggo Sport Voetbal en UEFA.tv.

Tekst: AZ Media / Max Ledentu
Video: AZ Media / Marlon Braakman & Dylan Tromp
Foto's: Ed van de Pol