Terug naar overzicht

Zaanse Sportverkiezingen: AZ wint sportploeg van het jaar 2023

Laatste Nieuws

09.02.2024

ZAANDAM- Het Zaantheater was maandagavond het podium waar de winnaars van de Zaanse Sportverkiezingen 2023 werden gehuldigd. De genomineerden hebben het afgelopen jaar allen op het hoogste niveau gestreden voor de winst. AZ mocht de prijs 'Sportploeg van het jaar 2023' in ontvangst nemen door de prestaties in de UEFA Youth League.

De regio Zaanstreek brengt al jaren topsporters voort. In Zaanstad zijn ruim 140 sportverenigingen. Alleen al in deze gemeente worden bijna alle takken van sport vertegenwoordigd: van voetbal tot korfbal, van waterpolo tot karate en van atletiek tot boogschieten.

Achtergrond Zaanse Sportverkiezingen
In de Zaanse Sportverkiezingen worden sporters en sportploegen genomineerd die het afgelopen jaar allemaal op het hoogste niveau een bijzondere prestatie hebben geleverd. De ontvangen stemmen vanuit het publiek tezamen met een vakjury, bestaande uit Hugo de Haan (Beleidsmedewerker Sport & Bewegen bij de Gemeente Zaanstad), Jaap Conijn (lid Topsport Zaanstreek), Brian Melis (Manager sportstimulering Sportbedrijf Zaanstad) en Kees Klinkenberg (verslaggever Zaanse sportmedia), bepaalden uiteindelijk welke sporter, coach of ploeg de prijs zou winnen.

AZ viert de UEFA Youth League overwinning.

AZ wint Sportploeg van het jaar

De Alkmaarse club met het trainingscomplex in Zaanstad, werd genomineerd voor de categorie 'Sportploeg van het jaar 2023' doordat de Onder 19 selectie, onder leiding van trainer Jan Sierksma, als eerste Nederlandse voetbalclub de UEFA Youth League wist te winnen. AZ werd verkozen als winnaar van deze regionale award. De prijs werd in ontvangst genomen door Directeur Voetbalzaken Max Huiberts, Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg en Sierksma, inmiddels assistent-trainer van het eerste team van de Alkmaarders.

Huidige Youth League Campagne
De Alkmaarders zijn ook het huidige seizoen nog in de running om de felbegeerde Europese prijs te winnen en daarmee de titel te prolongeren. Zo bereikte de ploeg van trainer Michael van Zijtveld afgelopen woensdag de achtste finales van het bekertoernooi door het Spaanse Atlético Madrid met 1-0 te verslaan. De volgende tegenstander is FC Porto. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op 27 of 28 februari op het AFAS Trainingscomplex. Klik hier voor meer informatie.

Tekst: AZ Media / Maxime Ledentu
Video: AZ Media / Marlon Braakman & Dylan Tromp
Foto's: Terence Loos / Sportbedrijf Zaanstad