Terug naar overzicht

350 supporters toegestaan bij Heerenveen - AZ

Laatste Nieuws

16.01.2024

ALKMAAR- Bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 28 januari (12:15 uur) is er plaats voor 350 meereizende AZ-supporters. De capaciteit van het gastenvak van het Abe Lenstra Stadion is gelimiteerd naar aanleiding van de incidenten bij de voorgaande editie in Friesland. De Friese autoriteiten hebben daarop besloten dat de helft van het aantal supporters dat bij de vorige editie aanwezig was, eind januari welkom is in het Abe Lenstra Stadion.

Bij de wedstrijd AZ - sc Heerenveen van 21 oktober 2023 gold eenzelfde beperking voor de bezoekende supporters in het AFAS Stadion. Dat er sancties zouden volgen voor het komende duel lag in de lijn der verwachtingen en was derhalve eerder gecommuniceerd.

Maatregelen
Bovenop het gelimiteerd aantal plaatsen in het uitvak, is door de gemeente Heerenveen nog een aantal restricties opgelegd. Zo is deze wedstrijd alleen te bezoeken middels een buscombi en zal er geen alcohol geschonken worden tijdens de busreis. Ook sfeerartikelen zoals vlaggen, spandoeken, trommels en megafoons zijn niet toegestaan. Bovendien vindt bij het instappen in de bussen in Alkmaar een ID-controle plaats, waarbij geldt dat de identiteit gelijk moet zijn aan de naam die staat op de toegangskaart.

Kaartverkoop
In verband met het beperkte aantal beschikbare tickets start de verkoop met een voorrangsgroep. Klik hier voor alle informatie over de kaartverkoop.

Volgend seizoen
AZ hoopt dat de wedstrijdorganisatie goed verloopt, waardoor de wedstrijd volgend seizoen hopelijk weer zonder beperkingen kan worden bezocht.