Terug naar overzicht

AZ huurt Esteves van Sporting CP

Laatste Nieuws

05.01.2024

ESTEPONA- Gonçalo Esteves komt AZ per direct versterken. De 19-jarige rechtsback komt gedurende de tweede seizoenshelft op huurbasis over van Sporting CP en sluit gelijk aan bij het trainingskamp in Spanje. Aan Alkmaarse zijde is er tevens een optie tot koop bedongen.

De voetballoopbaan van Esteves bracht hem al langs verschillende jeugdteams van Padroense F.C. en FC Porto. In de zomer van 2021 tekende hij zijn eerste contract bij Sporting CP. Daar kwam hij in totaal tien keer in actie in de hoofdmacht, waarbij hij ook zijn Champions League-debuut maakte. Ook spendeerde het talent een halfjaar bij Estoril Praia op huurbasis, waarna hij terugkeerde in Lissabon. Dit jaar debuteerde hij bovendien bij Portugal Onder 20. In dit nationale elftal kwam hij tot dusver viermaal in actie.

Halve finale
Het is niet de eerste keer dat de Portugese jeugdinternational in aanraking komt met AZ. Op 21 april 2023 trof hij de club in de halve finale van de UEFA Youth League. Esteves speelde 79 minuten in de kraker die eindigde in 2-2, waar AZ na penalty’s met het finaleticket – en de uiteindelijke toernooiwinst – aan de haal ging.

Esteves: 'Direct een goed gevoel'
"Dit is een mooie stap voor mij", vertelt Gonçalo Esteves, die bij AZ met rugnummer 27 gaat spelen, over zijn transfer. "Ik was op zoek naar iets nieuws en AZ was erg overtuigend. Direct vanaf het begin gaf het een goed gevoel. De jeugd krijgt hier de kans en dat sprak mij natuurlijk ook aan. Mijn eerste indruk van het team is dat het een hele hechte groep is en ik heb er veel zin in om te beginnen."

Huiberts: ‘Energieke speler'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Wij vonden dat we gezien de afwezigheid van Yuki nu achter Denso iemand moesten hebben als back-up, maar ook met het oog op de toekomst. We kunnen Gonçalo nu een halfjaar huren, zien en meemaken. Ook kan hij wedstrijden in Jong AZ spelen om te kijken of hij voor ons in de toekomst ook een versterking gaat zijn. Hij is een hele energieke speler die veel opkomt langs de zijlijn en aanvallend is ingesteld, maar zeker ook verdedigend zijn mannetje staat. We hebben goede verwachtingen van hem."

 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl