Terug naar overzicht

AZ Jeugd: Uitstekende speelronde, inclusief monsterzege

Laatste Nieuws

28.01.2024

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding sluit de eerste maand van 2024 succesvol af. Alle jeugdelftallen kwamen zaterdag namelijk als winnaar uit de strijd. Zo boekte AZ Onder 14 een monsterzege door De Graafschap met 1-10 te verslaan, wonnen de Onder 16 en Onder 15 hun duels met 4-0 en 0-4, versloeg de Onder 13 Ajax met 3-1 en pakte de Onder 18 drie punten in Groningen.

ZONDAG:
Sparta Rotterdam - AZ Onder 12 10-33 (Twin Games)
De selectie van AZ Onder 12 boekte zondag een knappe overwinning op Sparta Rotterdam. Op bezoek in de havenstad wist de ploeg van trainers Tim Appel en Ivar de Boer met ruime cijfers te winnen: 10-33.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

ZATERDAG:
FC Groningen - AZ Onder 18 1-3 (1-0)
AZ Onder 18 behaalde zaterdag drie punten met een uitzege op FC Groningen. Na een 1-0 achterstand wisten de Alkmaarders de score om te buigen en werd de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 gewonnen. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

AZ Onder 16 - FC Twente/Heracles Academie 4-0 (3-0)
Het AZ Onder 16 van trainer Nick van der Velden ging met ruime cijfers langs de FC Twente/Heracles Academie. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen de Alkmaarders in het eerste bedrijf al op een 3-0 voorsprong. Na de pauze werd die voorsprong vergroot naar 4-0 en over de streep getrokken.

De eerste kansen ontstonden na ruim een kwartier, maar de tegenstanders wisten daar aanvankelijk nog een stokje voor te steken. In de twintigste minuut wist AZ de ban te breken. Een strakke voorzet van Latrell Aken kwam in de voeten van Massimiliano Frassino, die bekeken raak schoot: 1-0.

Slechts een paar minuten later was de doelpuntenmaker ook belangrijk bij de 2-0. Hij wist een tegenstander de bal te ontfutselen en gaf breed op Rayan Zekri. Laatstgenoemde kon in een half leeg doel binnenschieten. Frassino was in de 28e minuut ook goed voor de 3-0. Een lastig schot van Quincy Lede kwam via de doelman voor de voeten van de AZ’er, die zo zijn tweede van de middag kon maken.

In de tweede helft was het laatste woord voor Zekri. De vleugelaanvaller had een knappe dribbel in huis en bekroonde zijn actie met een doelpunt: 4-0. AZ kreeg hierna nog een aantal kansen – met onder meer een kopbal van Calvin Carrilho op de lat – maar het bleef bij de vier goals.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Eliav Adjedj (51. Jayden Hart Perez); Onne de Flart, Adam Ouaziz (59. Yordi van der Velde), Julian Sijbrands (59. Timme Elffers); Massimiliano Frassino (70. Derryl Hupsel), Chavarello Hellings (70. Gijs Groot), Rayan Zekri (70. Luca Scorsolini).

Scoreverloop: 20. Frassino 1-0, 24. Zekri 2-0, 28. Frassino 3-0, 55. Zekri 4-0.

FC Utrecht - AZ Onder 15 0-4 (0-4)
AZ Onder 15 versloeg tegenstander FC Utrecht met ruime cijfers. De ploeg van trainer Sander Veraart had slechts één helft nodig om de wedstrijd te beslissen. AZ was met 0-4 te sterk voor de Domstedelingen.

Op Sportcomplex Zuidenbalch lag de bal al na zes minuten spelen in het Utrechtse doel. AZ-spits Donny van der Lijcke opende de score op aangeven van Jahmael Ampofo: 0-1. Nog geen vier minuten later maakte van der Lijcke zijn tweede van de wedstrijd, ditmaal werd de assist verzorgd door Nuur Mahamed Ahmed.

Buitenspeler Ampofo, aangever bij de eerste goal, was eveneens trefzeker. Na een tweede assist van Mahamed Ahmed, schoot Ampofo de bal schitterend tegen de touwen en zette hij de bezoekers op een 0-3 voorsprong. Nog binnen het halfuur werd het zelfs 0-4.

Middenvelder Ties Kemna zorgde met een geplaatst schot in de kruising voor de vierde en laatste Alkmaarse treffer. In de tweede helft werd er nog wel voldoende gecreëerd maar werden er geen goals meer gemaakt. Zo bleef het bij 0-4 en nam AZ wederom drie punten mee naar huis.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Janoa Elias, Aebe Morel, Amani Imhangbe; Cas Jongeneelen, Ties Kemna (41. Milo Kadyla, 71. Fedde Hartog), Cas Klop (64. Dex Klaverdijk); Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (64. Dante Blankendaal).

Scoreverloop: 6. Van der Lijcke 0-1, 10. Van der Lijcke 0-2, 24. Ampofo 0-3, 30. Kemna 0-4.

De Graafschap - AZ Onder 14 1-10 (0-6)
Op bezoek bij De Graafschap wist AZ Onder 14 een ruime overwinning te boeken. De ploeg van trainer Juryan Zandvliet was in Doetinchem met liefst 1-10 te sterk voor De Superboeren. Drie AZ'ers scoorden een hattrick.

De Alkmaarse doelpuntenmachine ging al snel lopen. In de vijfde minuut brak Charly van Oosterhout de ban en daarna liep de score hard op. Van Oosterhout maakte zijn tweede en derde en ook Abutalib Hamid Mohammad was driemaal trefzeker. Zo stond AZ halverwege al op een 0-6 voorsprong.

Na de pauze deed De Graafschap iets terug, maar AZ werd daardoor niet van zijn stuk gebracht. Invaller Jessey Jay van der Mije was de volgende die een hattrick op zijn naam schreef. Met drie goals tilde hij de stand van 1-6 naar 1-9. In de laatste minuut kwam de tiende goal van Ty Tosch.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker (36. Brad Nederlof); Jesse van Ruler (36. Ty Tosch), Joey Plat, Giel Kappelhof, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (62. Van Ruler); Jim Jansen, Merijn van Dijk, Senna van Elst (36. Bliss Peters); Abutalib Hamid Mohammad (57. Van Oosterhout), Charly van Oosterhout (36. Jessey Jay van der Mije), Mawulom Gota-Toudji (57. Van Elst).

Scoreverloop: 5. Van Oosterhout 0-1, 13. Van Oosterhout 0-2, 15. Hamid Mohammad 0-3, 18. Van Oosterhout 0-4, 31. Hamid Mohammad 0-5, 35. Hamid Mohammad 0-6, 37. De Graafschap 1-6, 38. Van der Mije 1-7, 45. Van der Mije 1-8, 68. Van der Mije 1-9, 70. Tosch 1-10.

AZ Onder 13 - Ajax 3-1 (1-0)
AZ Onder 13 boekte zaterdag een knappe thuisoverwinning op concurrent Ajax. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werden de Amsterdammers met 3-1 verslagen.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisploeg het initiatief en zette AZ hoge druk op Ajax. De eerste kans was voor Musabe Iliyas Abdusalam. De buitenspeler schoot echter net over na een goede individuele actie. Even later maakte Iliyas Abdusalam alsnog de openingsgoal. Musie Mesfun brak door op de flank, omspeelde de Ajax-doelman, behield het overzicht en bediende zijn ploeggenoot, waarna Iliyas Abdusalam de bal in een leeg doel schoot: 1-0.

Nog voor rust creëerden de Alkmaarders genoeg mogelijkheden, maar verzuimde de thuisploeg om de score verder uit te breiden. Zo werd onder andere een inzet van Dinar Ait Errami ternauwernood gepakt door Ajax-goalie Mees Bosma en kort daarna trof de AZ-spits de paal. Zo bleef het 1-0 bij rust.

In het tweede bedrijf lukte het de thuisploeg wél om de score te verdubbelen. Een schot van Iliyas Abdusalam ging onder keeper Bosma door richting het doel en Mesfun tikte de bal vervolgens op de lijn binnen voor 2-0. Even later viel ook de derde Alkmaarse treffer. Middenvelder Hatim Elfargoussi kwam één-op-één met de Ajax-sluitpost en rondde fraai af met een geplaatst schot op de rand van het zestienmetergebied.

De bezoekers wisten nog iets terug te doen uit een corner via Cosmo Veken: 3-1. Mede dankzij twee goede verdedigende acties van Dylan Nsemi en een fantastische redding van AZ-doelman Jason Has, kwamen de Amsterdammers niet meer te scoren en eindigde het duel in 3-1.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 20. Iliyas Abdusalam 1-0, 40. Mesfun 2-0, 44. Elfargoussi 3-0, 45. Veken 3-1.