AZ Onder 18 verliest van Feyenoord

23.01.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 18 is de voorjaarscompetitie met een nederlaag begonnen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld ging dinsdag op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Feyenoord.

In een openingsfase kwamen beide ploegen door over en weer balverlies tot weinig kansen. De eerste serieuze kans was in de 25e minuut voor Julian Oerip. De aanvoerder mocht op een kansrijke positie aanleggen voor een vrije trap en schoot rakelings naast.

Kansen Smits en Dijkstra
Kort daarna had Feyenoord wel succes, want uit eenzelfde situatie maakten de Rotterdammers de openingsgoal. Het Alkmaarse antwoord volgde vrijwel direct toen Anthony Smits op de rechterflank doorbrak. Hij kon uithalen, maar zag zijn schot gekeerd worden. Op slag van rust was ook Elijah Dijkstra gevaarlijk. Ook zijn volley resulteerde niet in een doelpunt.

Knappe voorzet
Ook na de pauze kreeg AZ direct een enorme kans voor de gelijkmaker. Smits had op de rechterflank veel ruimte en had een knappe voorzet in huis. Wassim Bouziane gleed bij de tweede paal naar de bal, maar kwam net tekort om te scoren. Een kleine tien minuten later toonde Feyenoord zich uiterst effectief met het maken van de 0-2.

Kleine ruimtes
De tegenstander kwam hierna weinig aan aanvallen toe, maar wist wel de ruimtes klein te houden. Daardoor kwam ook AZ moeizaam tot verdere kansen. Behoudens een aantal gevaarlijke voorzetten en dreigende acties slaagden de Alkmaarders er niet in echt gevaarlijk te worden. Zo wist Feyenoord het openingsduel van de voorjaarscompetitie te winnen.

AZ Onder 18 - Feyenoord 0-2 (0-1)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Jesper Zwart (66. Deacon van der Klaauw), Rayan Atikallah, Joeri Oud, Elijah Dijkstra (87. Mathijs Menu); Enoch Mastoras, Julian Oerip, Lev Lenssen (46. Ilias Splinter); Anthony Smits, Yoël van den Ban, Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 34. Feyenoord 0-1, 56. Feyenoord 0-2.