AZ Vrouwen winnen oefenduel met CVV Oranje Nassau

14.01.2024

ZAANSTAD- De AZ Vrouwen boekten zondagmiddag een ruime zege in een oefenduel met CVV Oranje Nassau. De Alkmaarders kwamen geen moment in gevaar. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de wedstrijd in 8-0 voor de thuisploeg. De hoofdrol was voor Desiree van Lunteren, die liefst vier keer trefzeker was.

Op een regenachtige zondagmiddag speelden de AZ Vrouwen hun tweede oefenwedstrijd in vier dagen tijd. Afgelopen donderdagavond eindigde het duel met PSV in een 1-1 gelijkspel.

Doelpuntrijke eerste helft
De thuisploeg nam direct vanaf de aftrap het initiatief en creëerde meteen een serie kansen. Na iets meer dan een kwartier spelen werd de score geopend door Manique de Vette. Op aangeven van Romaissa Boukakar, wist de middenveldster de bal knap te controleren en schoof ze de bal langs de keepster van Oranje Nassau: 1-0. Even later verdubbelde Van Lunteren de score met een geplaatst schot van dichtbij na een pass van Bo op de Weegh. Het derde Alkmaarse doelpunt kwam eveneens op naam van Van Lunteren. De Aanvoerster kopte van dichtbij de 3-0 binnen. Vlak voor rust maakte Op de Weegh de vierde treffer en bepaalde zij de ruststand op 4-0.

Nog twee keer van Lunteren
In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer. Een schot van Floor Spaan werd ternauwernood gered door de Oranje Nassau-goalie, waarna Mirte van Bentum de rebound intikte: 5-0. Kort daarna volgende de 6-0. Met een pegel van buiten het zestienmetergebied liet Van Lunteren de keepster kansloos en maakte de aanvoerster haar hattrick compleet. Op aangeven van Spaan, maakte Van Lunteren drie minuten later de zevende Alkmaarse treffer en tevens haar vierde doelpunt van de middag. Het slotakkoord was voor Isa Dekker. De buitenspeelster kwam eveneens op het scorebord en zo eindigde het duel in 8-0.

Eerstvolgende officiële wedstrijd
De AZ Vrouwen spelen op 21 januari het eerste competitieduel van 2024 in de Azerion Vrouwen Eredivisie tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd vindt plaats om 12:15 uur op het AFAS Trainingscomplex.

AZ Vrouwen - CVV Oranje Nassau 8-0 (4-0)
Vriendschappelijk duel

Scoreverloop: 16. De Vette 1-0, 29. Van Lunteren 2-0, 33. Van Lunteren 3-0, 40. Op de Weegh 4-0, 60. Van Bentum 5-0, 67. Van Lunteren 6-0, 70. Van Lunteren 7-0, 89. Dekker 8-0.