Terug naar overzicht

Belić tweede winteraanwinst AZ

Laatste Nieuws

17.01.2024

ALKMAAR- Kristijan Belić is AZ’’s volgende aanwinst in het winterse transfervenster. De Servische middenvelder komt over van FK Partizan en tekende een contract tot medio 2028 in het AFAS Stadion.

Belić werd geboren in het Belgische Sint-Truiden, waar zijn vader Dusan Belić destijds als doelman speelde. Vervolgens bracht hij enkele jaren van zijn jeugd door in de academies van OFK Beograd, West Ham United en Olympiakos.

Doorbraak
Bij Olympiakos kwam Belić in januari 2020 tot zijn debuut in de hoofdmacht. Het bleef echter bij die ene wedstrijd en in de zomer van 2021 keerde Belić daarom terug naar Servië, waar hij na één seizoen bij FK Čukarički de overstap naar FK Partizan maakte. Voor die club speelde de Servisch jeugdinternational inmiddels 55 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en ook zeven keer de aangever was.

Servië
De 22-jarige doorliep al meerdere jeugdelftallen van zijn land. Bij Servië Onder 14 maakte hij zijn nationale debuut en vervolgens speelde hij ook interlands voor Onder 16 en alle daaropvolgende jeugdelftallen. Zijn debuut voor Jong Servië maakte de middenvelder in juni 2022, toen hij in de basis mocht beginnen tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk.

Per direct
Belić sluit per direct aan bij de selectie en is na Gonçalo Esteves AZ’s tweede aanwinst deze winter. De middenvelder zal met rugnummer 14 gaan spelen. 

Belić: 'Was sprakeloos'
"Ik ben heel erg blij hier te zijn", vertelt de kersverse aanwinst. "Toen ik het stadion zag, was ik sprakeloos. Het is geweldig. Nadat we in december de winterstop ingingen in Servië begonnen de gesprekken met AZ. Het is een geweldige club voor de volgende stap in mijn carrière en ik hoop hier iets moois neer te kunnen zetten. Het stadion is mooi en de fans zijn ook geweldig. Ik ben nu bijna terug in mijn geboorteland, alleen net ernaast."

Huiberts: 'Past in het profiel'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Na het vertrek van Djordje Mihailovic en de verhuur van Kenzo Goudmijn wilden we dat plekje in de selectie graag opvullen met een middenvelder waar we al even naar op zoek zijn. Kristijan past in dat profiel. Hij is pas 22 jaar, maar heeft wel een verleden waar hij al het een en ander aan ervaring heeft opgedaan. Dat is ook wat we kunnen gebruiken. Het is een jongen die veel in beweging is, veel loopt, makkelijk aan de bal zijn weg kan vinden, agressiviteit heeft in zijn spel en de duels niet schuwt. Dit was een positie die we graag wilden invullen en we zijn dus heel blij dat Kristijan er is."

 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl