Terug naar overzicht

Belić: 'Vanaf hier opbouwen'

Laatste Nieuws

27.01.2024

ZAANSTAD- In de wedstrijd tegen PEC Zwolle maakte Kristijan Belić zijn debuut voor AZ. De middenvelder begon in de basis en speelde meer dan een uur. Nu zijn eerste week bij AZ erop zit, was het de hoogste tijd even bij te praten.

In Servië loopt de winterstop iets anders. Waar zijn teamgenoten al een heel trainingskamp gehad hadden, kwam Belić van verder. "Het was zwaar", geeft de middenvelder dan ook eerlijk toe over zijn debuut. "Ik had niet zo veel getraind in de winterstop. Maar het is goed hier te zijn. Ik word steeds fitter."

Basis
Maarten Martens had er vertrouwen in dat Belić na twee trainingsdagen toch direct kon starten. "De trainer kwam een dag eerder naar me toe en vroeg of ik fit genoeg was om te spelen. Ik dacht zelf dat ik er nog niet klaar voor was. Gelukkig had hij wel het vertrouwen. Dat gaf mij ook het vertrouwen en de extra boost die ik nodig had. Het was een mooie ervaring. De sfeer in het stadion was top. Ik weet dat ik nog fitter moet worden en met meer vertrouwen moet gaan spelen. Vanaf hier moet ik opbouwen en kan ik alleen maar beter worden."

Kans
Belić kwam zelfs bijna tot scoren uit een corner. "In mijn vorige team bleef ik altijd achter bij standaardsituaties. Dit was mijn eerste keer in de zestien sinds twee jaar. De video van mijn kans heb ik echt al twintig keer bekeken en ik baal er nog steeds van. Ik raakte de bal wel goed met genoeg kracht, maar ik had de bal meer richting een hoek moeten koppen."

Nederland
Belić werd geboren in België, waar nog altijd familie van hem woont. "Ik was vorig jaar nog bij mijn familie in België, maar ik vind Nederland mooier. Je hebt overal grachten en kanalen door de steden. Mijn vrouw is hier nog niet, maar het lijkt haar ook heel mooi. Ik ben heel blij hier. Ik wilde nog niet teveel gaan bezoeken zonder mijn vrouw, want dan wordt ze boos", lacht Belić. "Ik wacht rustig tot ze er is en dan gaan we Alkmaar ontdekken."