Terug naar overzicht

Goudmijn opnieuw verhuurd aan Excelsior

Laatste Nieuws

11.01.2024

ALKMAAR- Kenzo Goudmijn wordt opnieuw voor anderhalf seizoen verhuurd aan Excelsior Rotterdam. Hij speelde reeds bij de Kralingse club van begin 2022 tot de zomer van 2023, waarna hij terugkeerde bij AZ en de gehele eerste seizoenshelft deel uitmaakte van de selectie. Het contract van de 22-jarige middenvelder werd afgelopen augustus verlengd tot medio 2026.

De jeugdexponent doorliep verschillende jeugdelftallen van AZ en werd in 2021 een halfjaar verhuurd aan Sparta Rotterdam. Vrijwel direct daarna startte zijn eerste verhuurperiode bij Excelsior, waar hij promotie naar de Eredivisie afdwong en tevens uitgroeide tot vaste waarde bij De Kralingers.

Op het oude nest
Bij terugkomst op het oude nest draaide Goudmijn het afgelopen halfjaar mee bij de Alkmaarders. Hij vergaarde speeltijd in acht Eredivisie-wedstrijden. Daarnaast kwam hij in actie tijdens de kwalificatie voor de UEFA Europa Conference League en in beide groepsfasewedstrijden tegen HŠK Zrinjski Mostar.

Excelsior
Goudmijn is direct aangesloten op de training in Rotterdam. Momenteel bekleedt Excelsior de twaalfde plaats op de Eredivisie-ranglijst. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen vangt de tweede helft van het seizoen aan met een bezoek aan koploper PSV op zaterdagavond 13 januari.