Terug naar overzicht

Jansen: 'Stabiliteit weer vinden'

Laatste Nieuws

15.01.2024

ALKMAAR- In de tweede officiële wedstrijd van 2024 strijdt AZ tegen K.v.v. Quick Boys voor een plek in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Pascal Jansen staat nog even stil bij de wedstrijd tegen FC Twente en geeft een update over de fitheid van de selectie.

De AZ-selectie trainde maandagavond in het AFAS Stadion. "Dat hebben we weleens vaker gedaan bij bekerwedstrijden", legt Jansen uit. "Tegen HHC zijn we toen ook eerder afgereisd, maar hadden we een dagprogramma. Nu spelen we thuis en kunnen we ons eigen programma aanhouden. Dat vonden we wel zo prettig om ons goed voor te bereiden op deze wedstrijd."

Onnauwkeurig
In de eerste wedstrijd na de winterstop was FC Twente te sterk. "Dat lag voor een groot deel bij ons", analyseert Jansen. "We waren super onnauwkeurig. Ik heb ook tegen mijn jongens gezegd dat iedereen het lastig heeft in de Grolsch Veste. Maar je kan het jezelf ook nog lastiger maken. Wij scoren binnen vijf minuten. Vervolgens blijft Twente enthousiast, maar dat ging na een halfuur ook liggen. Als je dan geslacht wordt bij twee dode spelmomenten, omdat je even niet oplet, laait zo’n heel stadion weer op. Dan kun je opnieuw beginnen. Dat vind ik met name doodzonde."

Tij keren
"We zijn drukdoende het tij te keren", reageert Jansen desgevraagd over de mindere serie. "Dat gaat met vallen en opstaan. Die reeks van acht wedstrijden na die eerste reeks van acht wedstrijden heeft gewoon te weinig punten opgeleverd. We moeten onze stabiliteit weer gaan vinden. De aandachtspunten liggen nu bij de zorgvuldigheid van achteruit in de opbouw. Zorgen dat je de vrije mensen weer makkelijk aan de bal krijgt, zodat je vanuit je opbouw weer vastigheid hebt om naar de helft van de tegenpartij te kunnen spelen. Dat lieten we in die eerste reeks van de competitie ook veelvuldig zien."

Mijnans
Sven Mijnans deed zondag voor het eerst weer een deel van de groepstraining mee en is op de goede weg terug. "Hopelijk gaat zich dat nu ook vormen om sneller aan te sluiten, want we hebben hem wel hard nodig. We zijn wel wat zoekende op het middenveld om daar de juiste samenstelling te vinden." 

Linksachter
David Møller Wolfe viel tegen FC Twente geblesseerd uit en is niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Quick Boys. "David heeft heel veel gespeeld en leverde bijzonder veel, elke wedstrijd weer. Tegen PSV viel hij al geblesseerd uit en we dachten dat we hem weer helemaal klaar hadden, maar nu is de andere kant gaan klagen. Hij is ter controle geweest, maar er is gelukkig geen schade." Ook de zieke Mees de Wit is nog niet op tijd fit. "Mees heeft vanochtend voor het eerst weer een deel meegetraind bij Jong AZ. Hij is er morgen nog niet bij. Maxim Dekker en Bruno Martins Indi zijn kandidaten om de linksbackpositie in te vullen."

Live
De wedstrijd AZ - Quick Boys wordt dinsdag 16 januari om 21:00 uur afgetrapt. Jij bent er toch ook bij in de jacht op succes in de beker? Bestel nu nog jouw ticket(s)!