Terug naar overzicht

Jansen: 'Vol aan de bak geweest'

Laatste Nieuws

07.01.2024

ESTEPONA- Het trainingskamp van AZ zit erop. Vijf dagen hard werken werden afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund, wat in een 2-2 gelijkspel eindigde. AZ TV sprak op de laatste dag Pascal Jansen die inging op aanwinst Gonçalo Esteves, het trainingskamp en de vervangers van Mathew Ryan en Yukinari Sugawara.

Het trainingskamp van AZ vindt deze winter plaats in Estepona, het Zuiden van Spanje. Het hotel ligt pal naast de Middellandse zee. Een biljartlaken van een trainingsveld ligt op slechts vijf minuten fietsen. “Een aantal zaken zijn altijd belangrijk", steekt Jansen van wal. "Neem het veld, de bedden en het eten. Alle zaken zijn weer geweldig geregeld en dus konden we vol met elkaar aan de bak."

Trainingsprogramma
En vol met elkaar aan de bak gaan gebeurde dan ook. “We zijn dinsdag in Nederland begonnen met testen en vervolgens afgereisd naar Spanje.” Dinsdag, woensdag en vrijdag stonden er vervolgens twee trainingen op het programma. Zaterdagmiddag werd er geoefend tegen Borussia Dortmund om het trainingskamp af te sluiten. “We hebben gekozen voor vier momenten van dertig minuten, zodat veel spelers aan bod kunnen komen. En het is echt een prachtige tegenstander. Je moet altijd kijken wie er in de buurt is om tegen te spelen. Dortmund was daar uiteindelijk toe bereid.”

Esteves & Mihailovic
De selectie reisde af met 26 veldspelers en 3 doelmannen, waarbij al snel twee wijzigingen zichtbaar werden. Djordje Mihailovic nam eerder deze week afscheid om een transfer af te ronden, terwijl de jonge Portugees Gonçalo Esteves zich bij de groep mocht melden. “Esteves is een vleugelverdediger met eigenschappen die we graag zien. Hij heeft veel drang in zijn spel met dynamiek naar voren toe. We kijken ernaar uit om meer van hem te weten te komen. Djordje heeft helaas zijn stempel niet volledig kunnen drukken. Ook op privévlak speelt er het nodige, dus alles bij elkaar opgeteld heeft hij de afweging gemaakt om een andere beslissing te nemen.”

Azië Cup
In januari zullen de Alkmaarders het zonder Yukinari Sugawara en Mathew Ryan moeten doen. Het duo mag zich melden bij Japan en Australië voor de Azië Cup. Dat betekent ook dat twee andere jongens een kans krijgen om zich te laten zien. “Rome-Jayden is degene die Maty gaat vervangen, dat lijkt mij duidelijk. We moeten het ook helaas een tijdje zonder Hobie doen, die is geblesseerd geraakt. Bij Yuki ziet het ernaar uit dat Denso die plek gaat invullen. Daar is hij ook voor gehaald en het is inmiddels goed bekend wat er van hem wordt verlangd”, zo besluit Jansen zijn verhaal.