Terug naar overzicht

Jansen: 'Waren we naar op zoek'

Laatste Nieuws

12.01.2024

ZAANSTAD- De Eredivisie gaat weer van start. AZ hervat de competitie op zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen FC Twente. De aftrap in De Grolsch Veste is om 18:45 uur. Pascal Jansen blikt vooruit op het affiche. "Loopt voor op schema."

Na een zware week in Spanje trainde AZ deze week weer op het vertrouwde AFAS Trainingscomplex. Als afsluiting van het trainingskamp werd er in Marbella met 2-2 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund.

Oefenwedstrijd
"Daar heb ik veel dingen gezien die we wilden", blikt Jansen nog even terug op het oefenduel. "Met name het eerste uur was waar we naar op zoek waren. Vanaf het begin zaten we er goed in met elkaar. Het tweede uur was wat lastiger. De samenstelling was ook wel iets gewijzigd. Maar ook de jonge gasten hebben zich in het tweede blok kranig geweerd. Al met al is het een goede partij geweest."

Nummer tien
In de wedstrijd tegen Dortmund vulde Jens Odgaard de positie van nummer tien in en speelde Dani de Wit als nummer acht. "Dat pakte gelukkig uit zoals verwacht. Ik heb goede dingen gezien. Vooral in de aanvallende samenwerking was het natuurlijk een uitdaging, want het zijn allemaal aanvallend ingestelde jongens. Maar ook het spel zonder bal was interessant om te zien, zeker tegen zo'n sterke tegenstander. In zijn geheel zag het er vrij aardig uit."

De Wit
De laatste tijd duiken steeds meer geruchten op over een mogelijk vertrek van Dani de Wit, die een aflopend contract heeft. Jansen is duidelijk: "Er is een hoop gezegd en geschreven, maar Dani is volledig met zijn gedachten bij AZ. Dat heb ik ook op trainingskamp weer gezien. Dat zijn situatie aan het einde van het seizoen mogelijk gaat veranderen, is al vaker aangekaart in de media. Maar ik zit in het hier en nu."

Mijnans
Tegen FC Twente is ook Mayckel Lahdo weer inzetbaar. Mees de Wit die tegen Dortmund zijn comeback maakt echter geen deel uit van de wedstrijdselectie. Jansen: "Mees is gisteren ziek naar huis gegaan en is er niet bij." Ook voor Sven Mijnans komt de wedstrijd nog te vroeg. "Het gaat wel goed met Sven. Hij loopt voor op zijn programma. Hij mag zondag weer een aantal vormen meedoen in de training bij de groep. Dan zal blijken hoe snel het gaat, want je moet altijd afwachten of er nog een reactie komt."

FC Twente
De wedstrijd tegen FC Twente is meteen een belangrijke in de strijd om Europees voetbal. Jansen: "Het is bijzonder wat FC Twente presteert. Ook zij zijn een aantal spelers kwijtgeraakt afgelopen zomer en er is een nieuwe coach gekomen, met een nieuwe staf. Ze hebben elkaar redelijk snel gevonden en er stond nog een vrij sterk fundament van afgelopen seizoen. Ze spelen attractief en ik denk dat het terecht is dat ze meedoen aan de bovenkant van de Eredivisie."