Jong AZ boekt zege en remise in oefenduels

06.01.2024

HARDENBERG- Ook Jong AZ heeft zijn eerste oefenwedstrijden van 2024 in de benen zitten. De ploeg van trainer Jan Sierksma speelde zaterdag in het oosten van het land op een minitoernooi tegen HHC Hardenberg en VV IJsselmeervogels. Beide wedstrijden duurden 45 minuten.

HHC Hardenberg - Jong AZ 1-2 | Oefenwedstrijd
De Alkmaarders waren met 1-2 te sterk voor thuisploeg HHC Hardenberg. Jong AZ kwam na tien minuten al aan de leiding door een treffer van Loek Postma. Hij scoorde op aangeven van Damienus Reverson. Kort daarna werd de marge verdubbeld toen Nick Koster na voorbereidend werk van Ricuenio Kewal trefzeker was. HHC - half december nog bekeropponent van AZ 1 - deed in de 39e minuut wat terug, maar wist Jong AZ's zege niet meer in gevaar te brengen.

Scoreverloop: 10. Postma 0-1, 15. Koster 0-2, 39. HHC Hardenberg 1-2.

Jong AZ - VV IJsselmeervogels 0-0 | Oefenwedstrijd
Vrijwel direct na het treffen met HHC werkte Jong AZ een oefenduel van 45 minuten af met VV IJsselmeervogels. Bij de Alkmaarse beloften kregen onder meer Onder 18-spelers Bohdan Budko, Kasper Boogaard, Rio Robbemond, Anthony Smits en Mathijs Menu speelminuten. Doelman Koen Schilder - eveneens van AZ Onder 18 - stond beide duels onder de lat. Hoewel Jong AZ tegen de paal en lat schoot en meerdere grote kansen creëerde bleef de wedstrijd doelpuntloos gelijk: 0-0.