Terug naar overzicht

Jong AZ in balans met Telstar

Laatste Nieuws

12.01.2024

VELSEN-ZUID- Jong AZ is het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Jan Sierksma kwam op bezoek bij SC Telstar terug van een achterstand, maar wist niet verder dan 1-1 te komen. Ernest Poku maakte vlak voor rust de gelijkmaker.

Bij de beloften begonnen twee debutanten aan de aftrap: Kiyani Zeggen en Gonçalo Esteves. Doelman Zeggen – in oktober pas zeventien jaar geworden – maakte zijn entree in het profvoetbal. Voor de onlangs van Sporting CP gehuurde Esteves waren het zijn eerste minuten in het Alkmaarse tenue.

Paal
De Witte Leeuwen begon sterk aan de provinciederby en gokte vrijwel direct op opportunistisch spel. Daar had Jong AZ het de eerste tien minuten moeilijk mee en zag Telstar in die fase ook tot een grote kans komen. Uit een hoekschop kopte de boomlange Peter Guinari tegen de paal.

Fraai raak
Jong AZ kwam daarna beter in de wedstrijd en was gevaarlijk met steekpasses op de rappe Ernest Poku. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Zakaria Eddahchouri kwam in de 22e minuut vanaf de linkerflank naar binnen en schoot fraai raak in de verre kruising: 1-0.

Gelijkmaker Poku
Het antwoord van de Alkmaarders volgde vlak voor rust. Nieuwkomer Esteves had een goede steekpass in huis en speelde zo Poku vrij. De aanvalsleider drukte vervolgens overtuigend af in de verre hoek: 1-1. Telstar dacht op zijn beurt nog met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Youssef El Kachati kon in kansrijke positie uithalen, maar schoot hard naast.

Kansen Eddahchouri
In het tweede bedrijf bleven de kansen lang uit. Pas in de 73e minuut was er weer een gevaarlijk moment en die kwam van Telstar. Na een knappe draaibeweging kon Eddahchouri schieten: naast. Ruim tien minuten later was Eddahchouri opnieuw dreigend. Zijn vrije trap ging rakelings over.

Balbezit
De kansen waren voor Telstar, maar het balbezit voor Jong AZ. De bezoekers probeerden al combinerend het doel van Ronald Koeman te naderen, maar het ontbrak telkens aan een beslissende pass. Ook Telstar kwam in de laatste minuten niet meer bij het doel van Jong AZ, waardoor het duel in balans bleef.