Terug naar overzicht

Jong AZ naar Euroborg

Laatste Nieuws

26.01.2024

ZAANSTAD- Jong AZ trekt vrijdag naar het noorden van Nederland. Die ploeg speelt dan in stadion Euroborg tegen FC Groningen. De bal gaat om 20:00 uur rollen.

De beloften boekten maandag een klinkende overwinning op FC Dordrecht. Op het AFAS Trainingscomplex werd De Schapekoppen - op dat moment nog de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie - met liefst 5-1 geklopt.

 

Hattrick Poku
Ernest Poku was de grote man aan Alkmaarse zijde. Hij maakte een hattrick - zijn eerste in het betaald voetbal - en was ook goed voor twee assists. Het leverde hem een plaats op in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. De andere goals kwamen op naam van Ruben van Bommel en Mexx Meerdink. 

Leeroy Echteld
Het treffen met FC Dordrecht was voor Jong AZ de laatste met Jan Sierksma als hoofdtrainer. De Fries was vorige week al als assistent-trainer aangesloten bij de technische staf van Maarten Martens bij AZ 1. Leeroy Echteld is zijn opvolger en zit vrijdag in Groningen voor het eerst bij Jong AZ op de bank. 

 

Goede reeks
Na een moeizame competitiestart heeft FC Groningen de weg omhoog gevonden. De Trots van het Noorden is in de Keuken Kampioen Divisie al negen duels op rij ongeslagen, waarvan er zes werden gewonnen. De meest recente zege was maandag op Jong Ajax. In Amsterdam werd het 0-1. FC Groningen bezet momenteel de zesde plaats en is volop in de strijd om nacompetitie verwikkeld. 

Spakenburger
Daniël Beukers maakte afgelopen zomer van Jong AZ de overstap naar FC Groningen. De negentienjarige Spakenburger speelde sinds 2018 in de AZ Jeugdopleiding, won met de Alkmaarders de UEFA Youth League en speelde zeven duels op profniveau. 



Live
De wedstrijd is vrijdag te volgen via het X-account van AZ en het schakelkanaal van ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. 

Roda JC
Jong AZ speelt maandag 5 februari weer voor eigen publiek. Dan staat een thuisduel met Roda JC op de rol. De aftrap is om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag - FC Emmen
De Graafschap - VVV-Venlo
FC Eindhoven - MVV Maastricht
FC Groningen - Jong AZ
Helmond Sport - NAC Breda
Roda JC - Jong FC Utrecht
SC Telstar - FC Den Bosch

Maandag: 
SC Cambuur - TOP Oss
Jong Ajax - FC Dordrecht
Jong PSV - Willem II