Jong AZ ontvangt FC Dordrecht

22.01.2024

ZAANSTAD- Jong AZ speelt maandag zijn eerste thuiswedstrijd van 2024. Op het AFAS Trainingscomplex staan de beloften dan tegenover FC Dordrecht. De aftrap is om 20:00 uur.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar leverde Jong AZ één punt op. De ploeg reisde af naar Velsen-Zuid voor een uitduel met SC Telstar. De Witte Leeuwen kwam in de 22e minuut op voorsprong door een treffer van Zakaria Eddahchouri. Vlak voor rust trok Ernest Poku de score weer gelijk en dat bleek ook de eindstand: 1-1.

Eerste minuten Esteves
Bij de Alkmaarders maakte kersverse aanwinst Gonçalo Esteves zijn eerste officiële minuten in een AZ-tenue. De Portugese vleugelverdediger - in de winterstop op huurbasis overgenomen van Sporting CP - speelde één helft mee en gaf de assist op Poku.

Debutant Zeggen
Ook onder de lat was er een debutant: Kiyani Zeggen. De pas zeventienjarige doelman - die normaal actief is bij AZ Onder 18 - maakte zijn eerste minuten op profniveau.

Nieuwe trainer
AZ en Pascal Jansen zetten woensdag een punt achter de samenwerking. Maarten Martens neemt tot het einde van het seizoen de rol van hoofdtrainer van AZ 1 op zich. Door de wisseling van de wacht is Jan Sierksma naar de hoofdmacht doorgeschoven om daar assistent-trainer te zijn.AZ bereikte zaterdag een overeenkomst met zijn vervanger: Leeroy Echteld. Hij zit maandag nog niet bij de beloften op de bank. Dinsdag is zijn eerste werkdag.

Verrassing
FC Dordrecht is één van de grote verrassingen van dit seizoen. De Schapekoppen bezet knap de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en mengt zich zo in de strijd om de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie. In competitieverband wist FC Dordrecht al drie duels op rij te winnen. Zo werden achtereenvolgens SC Telstar (0-20, FC Emmen (2-1) en Helmond Sport (2-0) geklopt.

Reverson, Engel en Allouch
De laatste wedstrijd tussen Jong AZ en FC Dordrecht was op vrijdag 22 september. In het Matchoholic Stadion bleef het toen doelpuntloos: 0-0. Van de zes eerdere ontmoetingen in Zaanstad won Jong AZ er vier. De laatste keer was op 5 september 2022. Toen werd het 3-1 door goals van Damienus Reverson, Misha Engel en Soulyman Allouch.

Live
De wedstrijd is maandag te volgen via het X-kanaal van AZ. Op ESPN zijn later die avond highlights te zien.

Euroborg
Vrijdag wacht Jong AZ een verre uitwedstrijd. Dan staat namelijk om 20:00 uur een duel met FC Groningen op de rol. Op 5 februari treden de beloften weer aan voor eigen publiek. Dan komt Roda JC op bezoek.