Terug naar overzicht

Jong AZ opent 2024 tegen Telstar

Laatste Nieuws

12.01.2024

ZAANSTAD- De winterstop is voorbij en ook in de Keuken Kampioen Divisie gaat de bal weer rollen. Jong AZ trapt vrijdag het nieuwe jaar af in een uitduel met SC Telstar. De aftrap in het 711 Stadion is om 20:00 uur.

De beloften werkten begin januari al een oefensessie af om na de winterbreak weer wedstrijdfit te worden. Op bezoek bij HHC Hardenberg speelde de ploeg tegen de gastheer en VV IJsselmeervogels. Beide duels duurden 45 minuten. HHC - half december nog bekeropponent van AZ 1 - werd met 1-2 geklopt, tegen IJsselmeervogels bleef het 0-0. 

Zure nederlaag
In de laatste officiële wedstrijd van 2023 leed Jong AZ tegen ADO Den Haag een zure nederlaag. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen de talenten kort voor de pauze op voorsprong door een treffer van Ro-Zangelo Daal. Jong AZ maakte aanspraak op meer, maar zag ADO het tij keren. In de 68e en zeventigste minuut was het trefzeker, waardoor het plots 1-2 stond. De thuisploeg verdiende meer, maar ging uiteindelijk met die stand onderuit. 

 

Trainingskamp
Jong AZ'ers Jayden Addai, Kees Smit, Dave Kwakman en Tristan Kuijsten waren na de jaarwisseling met AZ 1 op trainingskamp in Spanje. Laatstgenoemde maakte in een oefenduel met Borussia Dortmund (2-2) zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. Ook Addai, Smit en Kwakman kregen speelminuten. AZ Onder 18-keeper Kiyani Zeggen was eveneens van de partij in Spanje. Hij bleef op de bank. 

Koninklijke HFC
Ook opponent SC Telstar werkte vorige week een oefenduel af. Tegen Koninklijke HFC werd het - over twee wedstrijden van één uur - 0-0 en 3-1. 

Voorlaatste
Voor de winterstop ging Telstar met 2-1 onderuit tegen VVV-Venlo. Dat was de derde opeenvolgende nederlaag. Eerder bleken ook FC Groningen (2-0) en FC Dordrecht (0-2) te sterk. De Witte Leeuwen staat momenteel voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie. Over twintig wedstrijden pakte de ploeg veertien punten. Dat deed het met vier zeges, twee remises en veertien nederlagen. 

Hattrick Addai
In Jong AZ's laatste ontmoeting met Telstar won het met 3-1. Jayden Addai was aan Alkmaarse zijde de grote man, want hij maakte zijn eerste hattrick in het profvoetbal. Ook voor Yoël van den Ban was het een mooie dag. Hij maakte zijn debuut. 

 

Arbiter
Michael Eijgelsheim heeft vrijdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Joris Westhof en Maarten Bolwerk. Thijs Dogterom is de vierde official. 

Live
SC Telstar - Jong AZ is te volgen via het X-kanaal van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. 

FC Dordrecht
De Alkmaarse beloften spelen op maandag 22 januari weer op het AFAS Trainingscomplex. Dan komt FC Dordrecht op bezoek. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag: 
ADO Den Haag - De Graafschap
SC Cambuur - MVV Maastricht
FC Dordrecht - Helmond Sport
Roda JC - FC Eindhoven
SC Telstar - Jong AZ
TOP Oss - Willem II

Zaterdag: 
FC Emmen - NAC Breda

Maandag:
Jong FC Utrecht - VVV-Venlo
Jong PSV - FC Den Bosch