Terug naar overzicht

Kasius: 'Dan moet ik laten zien wat ik kan'

Laatste Nieuws

03.01.2024

ESTEPONA- Denso Kasius kwam afgelopen zomer over van Bologna FC en zit nu dus een halfjaar bij AZ. Op het trainingskamp in Spanje neemt AZ TV de tijd om met de rechtsback de balans op te maken. "Blij weer in Nederland te spelen."

Kasius kwam in zijn eerste halfjaar tot vijftien wedstrijden in AZ 1 en zit op zijn plek in Alkmaar. "Het eerste halfjaar is goed bevallen", vertelt de verdediger. "Ik heb het goed naar mijn zin. De spelers en staf zijn leuk. Nu nog hopen op wat meer speelminuten."

Kans
Die kans zal binnenkort waarschijnlijk komen. Yukinari Sugawara is vanwege interlandverplichtingen op de Azië Cup de komende weken afwezig. "Als ik de trainer mag geloven ga ik de rechtsbackpositie invullen nu. Dan moet ik laten zien wat ik kan. Van daaruit zien we dan wel weer verder."

Switch
Kasius was van origine eigenlijk een rechtsbuiten en maakte pas op late leeftijd de switch naar rechtsback. "Ik had twee jaar niet gespeeld en toen mocht ik bij ADO komen als rechtsback", blikt Kasius terug. "Dat was de enige positie waar ze plek hadden. Het eerste jaar beviel eigenlijk heel goed en daarna ben ik nooit meer geswitcht. Via FC Utrecht en FC Volendam kwam ik vervolgens bij Bologna terecht."

Terug 
Daar pikte AZ hem afgelopen zomer op. "Achteraf gezien heb ik denk ik te vroeg de keuze gemaakt om naar Italië te gaan. Ik heb daar wel heel veel geleerd en ook veel meegenomen in mijn rugzak hiernaartoe. Maar ik ben nu wel heel blij weer terug te zijn in Nederland."