Terug naar overzicht

Martens: 'Het is even aanpassen'

Laatste Nieuws

26.01.2024

ZAANSTAD- Na de wedstrijd tegen PEC Zwolle staat met sc Heerenveen het volgende Eredivisie-duel op het programma voor de ploeg van Maarten Martens. De trainer staat nog even stil bij zijn eerste wedstrijd tegen de Blauwvingers en blikt vooruit op de wedstrijd in Friesland.

De Belg is nu meer dan een week hoofdtrainer. "Het is wel even zoeken met de nieuwe staf en de jongens", vertelt Martens in de bestuurskamer van het AFAS Trainingscomplex. "Maar het loopt wel meteen goed. We trainen goed en bereiden ons goed voor op de volgende wedstrijd. Er komen wat anderen dingen bij kijken, dus het is wel even aanpassen. Dat zorgt ervoor dat het wat drukker is, maar dat is prima."

Belić
In de wedstrijd tegen PEC maakte Kristijan Belić zijn debuut voor de Alkmaarders. "Ik vond wel dat je meteen kon zien waarom we Kristijan hebben gehaald", was Martens tevreden over het debuut van de Serviër. "Het is iemand met echt een bepaalde nijdigheid in zijn spel, maar ook een jongen die goed kan voetballen. Het is voor zo'n jongen natuurlijk niet makkelijk om direct te spelen als je er pas een paar dagen bent. Fysiek heeft hij nog stappen te zetten, omdat hij niet dezelfde voorbereiding heeft gehad als de andere jongens. We zijn deze week dus ook voorzichtig met hem geweest. Hier en daar hebben we de training wat aangepast voor hem. We gaan er vanuit dat hij zondag kan spelen."

Terugkeer
In de wedstrijd tegen Zwolle keerden ook Sven Mijnans en David Møller Wolfe terug op het veld. Martens: "Sven is een jongen die altijd veel energie en beleving in zijn spel legt. Hij was ook dreigend. Zijn doelpunt was heel knap. David heeft deze week alles meegedaan. Er is een reële kans dat hij weer linksback staat. Tot nu toe heeft hij het daar erg goed gedaan. Maxim Dekker is daarentegen ziek en niet beschikbaar en ook Bruno Martins Indi heeft vrijdag niet getraind. Hij heeft wat stijfheid in zijn hamstring."

Jong AZ
Desgevraagd lichtte Martens ook de keuze voor een sterk Jong AZ-elftal op maandagavond tegen FC Dordrecht toe, waar Ruben van Bommel ook voor het eerst meedeed. "Dat was natuurlijk een bewuste keuze. De jongens moeten wedstrijdritme hebben als ze de beste versie van zichzelf willen zijn. Dat geldt ook voor Ruben. Hij is gewoon een hele goede speler die dit seizoen al heeft laten zien belangrijk te kunnen zijn voor ons. Maar je kan pas belangrijk zijn als je de beste versie van jezelf bent. Tegen FC Groningen doen Mexx Meerdink, Ernest Poku, Gonçalo Esteves en Lewis Schouten mee."

Heerenveen
"Heerenveen is een ploeg die een goede periode heeft gehad, waarin ze wel wat punten haalden", besluit Martens. "De laatste tijd was dat wel moeilijker voor ze. Heerenveen zal niet in mate overlopen van het vertrouwen, maar ze zullen wel gebrand zijn op een reactie na vorig weekend. Ze spelen thuis, dus ik verwacht een agressief Heerenveen."Live
sc Heerenveen - AZ begint zondag om 12:15 uur en is live te zien op ESPN. Ook volg je het duel via AZ Radio of de social media-kanalen van AZ: X, Instagram en Facebook.