Terug naar overzicht

Meerdink verhuurd aan Vitesse

Laatste Nieuws

31.01.2024

ALKMAAR- Mexx Meerdink spendeert de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Vitesse. Hij sluit deze week direct aan bij de selectie van Edward Sturing. De aanvaller wordt voor het eerst ondergebracht bij een andere club sinds zijn overstap van De Graafschap naar AZ in de zomer van 2019.

Meerdink maakte vanaf de voorbereiding op het huidige seizoen officieel deel uit van de Alkmaarse A-selectie, maar vergaarde tot op heden zijn meeste wedstrijdminuten bij Jong AZ. 

Debuut
Op 7 maart 2023 debuteerde de spits echter al in de hoofdmacht. Dit was in de achtste finale van de UEFA Europa Conference League, op bezoek bij S. S. Lazio in Rome (1-2 winst).

Basiself
Dit seizoen viel Meerdink in tijdens de Eredivisie-wedstrijden van AZ 1 tegen NEC en FC Twente. Bij Jong AZ stond hij steevast in de basiself. In zeventien wedstrijden scoorde hij vier keer en gaf hij zes assists.

Vitesse
Vitesse bekleedt momenteel de laatste plaats in de Eredivisie. Net als FC Volendam staat de club op twaalf punten na negentien speelrondes. De komst van Meerdink zal de Arnhemmers moeten helpen om een plek in de Eredivisie voor volgend seizoen veilig te stellen.