Terug naar overzicht

Mihailovic maakt overstap naar Colorado Rapids

Laatste Nieuws

08.01.2024

ALKMAAR- Djordje Mihailovic zet een nieuwe stap in zijn carrière. De 25-jarige speler vertrekt na een jaar in Alkmaar naar het Amerikaanse Colorado Rapids. Mihailovic beschikte nog over een contract bij AZ tot medio 2027.

De middenvelder keert zodoende terug naar het land waar hij opgroeide en tevens elfvoudig international is. Afgelopen zomer kwam hij nog uit in de Gold Cup met het nationale team van de Verenigde Staten, waar de halve finale werd bereikt. Zijn nieuwe club is gevestigd in de stad Denver en heeft de Major League Soccer (MLS) in 2010 gewonnen.

Belangrijke goal
In zijn vrijwel volledige kalenderjaar bij AZ speelde Mihailovic 36 wedstrijden voor de Alkmaarders, waarvan zestien in het huidige seizoen. Hierin vond hij tweemaal het net en was hij goed voor twee assists. Eén van zijn doelpunten was de enige en daarmee belangrijke goal in de kwalificatiewedstrijd voor de UEFA Europa Conference League tegen FC Santa Coloma.

Huiberts: ‘Wensen hem alle geluk'
"Er zijn clubs die Djordje niet uit het oog verloren waren en zagen dat hij bij ons wat minder speelde", vertelt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "In overleg met Djordje, waarbij zowel de sportieve als de privésituatie hebben meegespeeld, zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is dat de wegen na een jaar scheiden. We wensen Djordje uiteraard alle geluk en sportieve successen in de toekomst. Dat gaat hij doen in een competitie waar hij gewend is te spelen, dus ik denk dat het voor hem een goede stap is."