Terug naar overzicht

Mijnans: 'Goed gevoel terug te zijn'

Laatste Nieuws

26.01.2024

ZAANSTAD- Na een afwezigheid van zeven weken keerde Sven Mijnans terug op het veld in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Met zijn eerste Eredivisie-goal van het seizoen redde hij in extremis nog een punt voor de Alkmaarders. Een gesprek met de middenvelder over hoe hij de afgelopen tijd heeft beleefd.

"Het was een heel goed gevoel om terug te zijn na zo'n lange periode", begint Mijnans. De middenvelder was geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen FC Volendam. "Ik kwam met een andere speler in duel en hij kon meer power geven. Toen was mijn binnenband ingescheurd."

Herstel
In de afgelopen zeven weken werkte de 23-jarige hard aan zijn herstel. "Je bent eigenlijk constant alleen maar krachtoefeningen aan het doen om je lichaam sterker te maken. In de eerste twee weken heb ik voor 90% van de tijd met een brace omgelopen. Die periode is namelijk extreem belangrijk om de binnenband de tijd te geven weer aan te hechten. Dat is gelukkig goed verlopen. Na die twee weken kon de brace eraf en is het eigenlijk redelijk snel gegaan."

Invallen
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle had Maarten Martens al verklapt dat hij weleens zou kunnen gaan invallen. "Hij gaf aan dat ik er klaar voor moest zijn. Het voelde fijn weer op het veld te staan. Je moet gelijk met het tempo mee en het is niet wat je gewend bent van de afgelopen zeven weken. Een wedstrijd is toch anders dan trainingen of één-op-één met fysio's trainen. De druk eromheen en de tegenstander maakt het een stuk zwaarder."

Doelpunt
Mijnans toonde zich direct van grote waarde en redde in de slotminuut een punt nadat de bal bleef hangen na een corner. Mijnans: "Ik wilde de bal eigenlijk in een keer nemen, maar ik zag hem stuiteren en moest in de laatste seconde beseffen dat ik hem nog een keer bij me moest houden. In tweede instantie werkte ik hem binnen. Dan moet je heel snel beseffen dat het 2-2 is en je niet moet juichen en door moet gaan. Maar het is lastig om je na zeven weken in te houden en gelijk naar de middenlijn te lopen. Ondanks het resultaat was het een mooi moment."

Interview
AZ TV sprak nog uitgebreider met de middenvelder. Bekijk hieronder het complete interview.