Terug naar overzicht

Pavlidis: 'Jezelf elke dag verbeteren'

Laatste Nieuws

05.01.2024

ESTEPONA- Met zijn fraaie goal tegen Almere City FC werd Vangelis Pavlidis door de fans verkozen tot Goal van de Maand-winnaar. Op trainingskamp in Spanje ontvangt de aanvaller zijn bokaal en wordt er even bijgepraat met de aanvaller, die ook ingaat op het verbeteren van zichzelf en de tweede seizoenshelft.

Pavlidis geniet ervan in Spanje te zijn en kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. "Het is mooi hier te zijn. Ik hou van de zon."

Familie
Die zon zocht hij dan ook even op tijdens een paar vrije dagen. "Ik was eerst even vijf dagen ergens anders en ging daarna door naar Griekenland om tijd te spenderen met mijn familie. Dat vind ik erg belangrijk. Er was een grote tafel met veel eten en allemaal familie. Dat zijn belangrijke momenten."

Verbeteren
De spits was in 2023 behoorlijk op dreef en hoopt dat door te zetten. "Ik wil blijven scoren en spelen zoals ik nu deed en mijzelf blijven verbeteren om het team te helpen iets te bereiken aan het einde van het seizoen. Het belangrijkste is om gefocust te zijn en elke dag jezelf te verbeteren. Dat is het belangrijkste in het voetbal. Je moet elke dag je aannames, het afmaken en je fitness verbeteren zodat je elke dag beter wordt."

Slaap
Pavlidis hecht veel waarde aan zijn slaap en heeft ook een ring waarmee hij zijn slaap kan bijhouden. "Je kan zien hoe je presteert in de training en hoeveel slaap je nodig hebt. Het is niet 100%, maar het helpt je te begrijpen wat er gebeurt in je lichaam. Ik kijk er elke dag naar om te zien hoe ik mijzelf, mijn lichaam en mijn slaap kan verbeteren."

Goal van de Maand
Met zijn fraaie slotakkoord tegen Almere City FC sleepte hij de Goal van de Maand-bokaal binnen. "Het was een mooi chipje. Ik vind het leuk om dat te doen tijdens trainingen en ik denk dat dit een goed moment was om het in de wedstrijd te doen. Vanuit die hoek was het ook lastig om op een andere manier te scoren. Het was een goede goal."

FC Twente
Op zaterdag 13 januari hervat AZ de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. "Het is voor ons belangrijk om deze week weer vertrouwen op te bouwen. We moeten trainen op veel dingen die niet goed zijn gegaan in de laatste weken van 2023. Er liggen dit jaar veel kansen en we moeten hard werken om daar klaar voor te zijn door ons als team te verbeteren en ook ons spel te verbeteren."