Terug naar overzicht

Ryan & Sugawara naar kwartfinales Azië Cup

Laatste Nieuws

31.01.2024

ALKMAAR- Mathew Ryan en Yukinari Sugawara hebben zich met respectievelijk Australië en Japan geplaatst voor de kwartfinales van de Azië Cup. Ryan won zondag van Indonesië, de Japanners versloegen woensdagmiddag Bahrein.

Met aanvoerder Ryan onder de lat had Australië zondag geen enkele moeite met Indonesië. In het Jassim bin Hamid Stadium werd het 4-0 voor The Socceroos. Voor de rust stond het al 2-0 voor de ploeg van Ryan, in de 89e en 91e minuut werd de marge nog verdubbeld. In de kwartfinales neemt Australië het nu op tegen Zuid-Korea. Dat duel staat voor komende vrijdag (16:30 uur) op het programma. "Het belangrijkste is winnen", sprak Ryan na afloop tegen het TV-kanaal van de Australische voetbalbond. "We hebben dat gedaan met een clean sheet en daar hebben we hard aan gewerkt. Met onze kwaliteiten en talenten creëren we altijd kansen. Het is fijn dat dat ons vanavond resultaat heeft opgeleverd."

Japan
Met Sugawara het hele duel op de bank heeft Japan zich ten koste van Bahrein eveneens geplaatst voor de kwartfinales. Woensdagmiddag werd het in het Al Thumama Stadium 1-3, mede door doelpunt van ex-PSV'er Ritsu Doan en Feyenoorder Ayase Ueda. Real Sociedad-speler Takefusa Kubo nam de andere treffer voor zijn rekening. Japan neemt het zaterdag (12:30 uur) in de kwartfinales op tegen de winnaar van Iran - Syrië, die later op de woensdag in actie komen.