Terug naar overzicht

Wie Wat Waar: Beukema, Gouweleeuw en Kerkez

Laatste Nieuws

30.01.2024

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar blijf je door ons op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Sam Beukema, Jeffrey Gouweleeuw en Milos Kerkez.

Sam Beukema
Afgelopen zondag stond Beukema tegenover oud-ploeggenoot Tijani Reijnders. Dit was veel te zien op de social media van de spelers, waar ze samen een foto plaatsten. Beukema stond de hele wedstrijd op het veld waar ploeggenoot Karlsson op de bank plaatsnam. Dankzij Joshua Zirkzee kwam Bologna in de eerste helft op voorsprong. Milan miste maar liefst twee strafschoppen. Hierna kreeg Bologna in de blessuretijd ook nog een strafschop die wel benut werd, door dit laatste doelpunt eindigt dit duel in gelijkspel. Daarmee blijft Bologna volop in de race voor een Europees ticket. Jeffrey Gouweleeuw
Gouweleeuw vertrok in 2016 naar FC Augsburg, waar hij maar liefst 210 keer in de Bundesliga speelde. Hij komt hierdoor dit jaar op de vijfde plek van de Nederlandse voetballers die de meeste wedstrijden speelde in de Bundesliga, boven Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar. Met Gouweleeuw in de basis verloor Augsburg nog maar nipt van FC Bayern München afgelopen zaterdag.

Gouweleeuw heeft een bewogen half jaar gehad bij Augsburg. Zijn contract zou niet verlengd worden, terwijl hem dit eerder wel werd beloofd. Na het ontslag van trainer Enrico Maassen kwam de ploeg onder leiding van Jess Thorup. Met hem als coach tekende Gouweleeuw bij tot medio 2025, met kans op nog een verlenging. 

Bron: Voetbal Inside


Milos Kerkez
De geliefde Kerkez vetrok in 2023 naar Bournemouth. In de eerste seizoenshelft kwam Kerkez in bijna alle wedstrijden van Bournemouth in actie. Het begin van het nieuwe jaar was lastiger voor de 19-jarige linksback. Kerkez raakte geblesseerd aan zijn voet en moest meer dan een maand toekijken. In de FA Cup-wedstrijd tegen Swansea City keerde Kerkez terug op het veld. Bournemouth stond bij rust al met 5-0 voor toen de Hongaar het veld betrad in de 46e minuut. Het bleef bij deze score, waardoor Bournemouth met Kerkez de achtste finales van het bekertoernooi bereikte.