Terug naar overzicht

Nog twee duels toegevoegd aan voorbereiding AZ

Laatste Nieuws

05.07.2024

ALKMAAR- AZ is inmiddels weer in volle voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg van hoofdtrainer Maarten Martens is volop aan het trainen en heeft de nodige oefenduels op het programma staan. Zo werd eerder bekend dat FC Nordsjælland, Aris Thessaloniki en Europa League-winnaar Atalanta Bergamo naar Alkmaar komen. Aan dit oefenprogramma kunnen nu weer twee voorbereidingswedstrijden worden toegevoegd.

Op zaterdag 20 juli komt het Belgische KV Kortrijk naar Alkmaar toe. De ploeg van de IJslandse trainer Freyr Alexandersson werd afgelopen seizoen negende in de Jupiler Pro League. Het duel met de Belgen wordt om 14:00 uur afgetrapt op het complex van Alkmaarsche Boys. Op woensdag 31 juli komt vervolgens het Franse Le Havre AC op bezoek in het AFAS Stadion. Die wedstrijd begint om 19:00 uur. De Alkmaarders speelden nog nooit een officieel duel met zowel KV Kortrijk als Le Havre AC. 

Kaartverkoop
Voor het duel met KV Kortrijk bij Alkmaarsche Boys zijn 1500 kaarten online beschikbaar en gaan komende week in de verkoop. Aan de deur zal er geen kaartverkoop plaatsvinden. Tevens het verzoek aan supporters met kaarten zoveel mogelijk met de fiets te komen, gezien de verwachte drukte en de beperkte parkeergelegenheid bij Alkmaarsche Boys. Informatie over de ticketverkoop rondom het duel met Le Havre komt spoedig online.  

Volledig oefenprogramma AZ
Zaterdag 6 juli: AZ - FC Nordsjælland
Locatie: VV Dirkshorn, Dirkshorn

Zaterdag 20 juli: AZ - KV Kortrijk
Locatie: Alkmaarsche Boys, Alkmaar

Woensdag 24 juli: AZ - Aris Thessaloniki 
Locatie: VV Dirkshorn, Dirkshorn

Zaterdag 27 juli: AZ - Atalanta Bergamo
Locatie: AFAS Stadion, Alkmaar

Woensdag 31 juli: AZ - Le Havre AC 
Locatie: AFAS Stadion, Alkmaar

Zaterdag 3 augustus: Stoke City - AZ
Locatie: Bet365 Stadium, Stoke-on-Trent (Engeland)