Terug naar overzicht

AZ oefent op fandag tegen Atalanta Bergamo

AZ 1

20.06.2024

ALKMAAR- AZ neemt het op de AZ Fandag van zaterdag 27 juli in eigen huis op tegen het Italiaanse Atalanta Bergamo, huidig winnaar van de Europa League. Eerder werd al bekend dat AZ tijdens de voorbereiding zal oefenen tegen Stoke City en FC Nordsjælland. Met deze wedstrijd is dus het derde affiche van de Alkmaarse oefencampagne vastgelegd.

Tijdens de AZ Fandag krijg je de kans om de spelers van AZ 1 van dichtbij te bewonderen. Voor jong en oud zijn er op het Balans Fanplein tal van activiteiten aanwezig waar je je plezier op kan. Van kleurrijke springkussens tot energieke voetbalspellen, er is genoeg te doen. De hele middag worden de leukste hits gedraaid en je kan heerlijk eten bij de diverse foodtrucks: er is voor ieder wat wils. 

Toegang Open Dag 
Zowel de Fandag als de wedstrijd tegen Europa League-winnaar Atalanta is voor iedereen gratis toegankelijk. Over een wedstrijdbezoek wordt binnenkort meer informatie gedeeld. Houd daarvoor de clubkanalen in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. De Fandag start om 11:00 uur. Het oefenduel tegen Atalanta wordt om 15:00 uur afgetrapt. Het exacte programma en de activiteiten van de Fandag volgt binnenkort.

Oefenprogramma
Nadat eerder al de wedstrijden tegen Stoke City (Engeland) en FC Nordsjælland (Denemarken) vastgelegd, kan dus nu een derde ontmoeting aan het lijstje worden toegevoegd. Het voorlopige oefenprogramma ziet er als volgt uit.

Zaterdag 6 juli: AZ - FC Nordsjælland
Locatie: VV Dirkshorn, Dirkshorn
Tickets: informatie volgt

Zaterdag 27 juli: AZ - Atalanta Bergamo
Locatie: AFAS Stadion, Alkmaar
Tickets: gratis entree

Zaterdag 3 augustus: Stoke City - AZ
Locatie: Bet365 Stadium, Stoke-on-Trent (Eng)
Tickets: informatie volgt

Een bekend gezicht
De wedstrijd tegen Atalanta betekent tevens een weerzien met voormalig AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners. De Castricummer doorliep de jeugdopleiding van AZ alvorens hij in 2017 zijn eredivisiedebuut maakte. Sindsdien speelde hij 154 wedstrijd in het eerste van AZ en groeide hij uit tot aanvoerder en steunpilaar van het elftal. In de zomer van 2021 ruilde hij Alkmaar in voor het Italiaanse Bergamo. Daar wist hij met zijn huidige werkgever het afgelopen seizoen de Europa League te winnen, door in de finale het Duitse Bayer Leverkusen te verslaan (3-0). 

Voor even rivalen
Het affiche zal voor de gehele familie Koopmeiners bijzonder zijn, aangezien Teun aan Alkmaarse zijde zijn jongere broer Peer zal tegenkomen. Hoewel de twee broers al eerder samen op het veld hebben gestaan, zullen ze het nu voor een keer tégen elkaar opnemen.

Foto's: Ed van de Pol