Terug naar overzicht

G-Voetballers in actie tegen De Graafschap en Ajax

Foundation

10.06.2024

DOETINCHEM- Het G-voetbalteam speelde afgelopen weekend zijn laatste duels van het Bijzondere Eredivisie-seizoen. Zo speelde het team op zondag 9 juni zowel tegen De Graafschap als tegen Ajax. De wedstrijden werden gespeeld op de velden van v.v. VIOD in Doetinchem. Het was een geweldige dag met vrolijke gezichten bij alle spelers en de toeschouwers langs de lijn.

AZ heeft dit seizoen voor het eerst een eigen G-voetbalteam, dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie. Dit is een competitie voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap.

De Graafschap - AZ
Het eerste duel in het zonnige Doetinchem speelde AZ tegen De Graafschap. De voetballers stonden te popelen om van start te gaan en al gauw wisten de bezoekers de score te openen. Uit een hoekschop raakte Baris Bedir de paal, waarna Pim Meinsma de rebound binnenschoot: 0-1. Even later was Bedir alsnog trefzeker en liet hij de doelman kansloos met een hard schot in de bovenhoek: 0-2. In de slotfase van de wedstrijd maakte Meinsma nog een doelpunt. Hiermee was hij verantwoordelijk voor de derde goal van AZ en zo werd de wedstrijd met 0-3 gewonnen door de ploeg uit Alkmaar.AZ - Ajax
Na de lunch mochten de voetballers van AZ zich opmaken voor de tweede wedstrijd van de middag. Nu was Ajax de tegenstander. Het team uit Alkmaar kende een geweldige start en, net als tegen De Graafschap, duurde het niet lang voordat AZ de openingstreffer maakte. Het doelpunt kwam op naam van Bedir: 1-0. De spits was in bloedvorm en wist nog driemaal te scoren, waardoor AZ uitliep naar een 4-0 voorsprong. De Alkmaarders bleven aanvallen en al snel viel ook de 5-0 via Meinsma, die goed raak schoot. Aan het einde van de eerste helft deden de Amsterdammers nog iets terug en zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 5-1 ruststand.

In het tweede bedrijf stonden de spelers van Ajax vol goede moed aan de aftrap en slaagden zij erin om nog een doelpunt te maken: 5-2. Even later waren de Amsterdammers opnieuw gevaarlijk en moest AZ-keeper Jack Oudejans in actie komen. Met een aantal mooie reddingen wist hij een derde tegentreffer te voorkomen. Aan de andere kant van het veld begon Bedir aan een mooie actie. Hij dribbelde voorbij een aantal tegenstanders en rondde vervolgens fantastisch af. Hiermee maakte Bedir zijn vijfde goal en eindigde het duel in 6-2 voor AZ.Sportiviteit
De voetballers kenden allen een erg leuke dag met mooi samenspel, goede acties, succesvolle tackles en vooral veel plezier. Tijdens de wedstrijden toonden alle spelers en teams zich zeer sportief. Zo hielpen de spelers elkaar overeind en werd er over en weer veel respect getoond.

Bijzonder seizoen in de Bijzondere Eredivisie
Voor het G-voetbalteam van AZ zit het seizoen 2023-2024 in de Bijzondere Eredivisie erop. De ploeg uit Alkmaar speelde in totaal elf wedstrijden en zal tijdens de AZ G-sportdag worden gehuldigd. De exacte datum van de AZ G-sportdag is nog niet bekend.

AZ Foundation
Het AZ G-team is een maatschappelijk project van de AZ Foundation.