Terug naar overzicht

IJssel de Schepper tekent bij AZ

Jeugdopleiding

18.06.2024

ALKMAAR- AZ heeft jeugdspeler Dean IJssel de Schepper vastgelegd. De zeventienjarige aanvaller ondertekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2026. Hij sluit komend seizoen aan bij de selectie van AZ Onder 19.

IJssel de Schepper speelde in de jeugd bij DTS Ede, waarna hij op negenjarige leeftijd de overstap maakte naar Vitesse. Na een aantal jaren in Arnhem kwam IJssel de Schepper via VV Bennekom en De Graafschap in het seizoen 2021-2022 terecht in de jeugdopleiding van PSV.

Ontwikkeling
Het afgelopen seizoen maakte de centrumspits zijn speelminuten in PSV Onder 17 en was hij goed voor acht doelpunten en twee assists. Ook maakte de Edenaar driemaal zijn opwachting in Oranje Onder 17.IJssel de Schepper: 'Ik kan niet wachten'
Nadat de handtekeningen eenmaal waren gezet, stak de zeventienjarige aanvaller zijn geluk niet onder stoelen of banken. “Het voelt geweldig. Dit is waarvoor je op voetbal gaat. Om zulke stappen te mogen maken en zulke momenten te mogen beleven. Ik kan echt niet wachten om hier te beginnen", vertelt IJssel de Schepper over zijn stap naar Alkmaar.

'Een echte schutter'
Wanneer hij wordt gevraagd naar zijn speelstijl, is IJssel de Schepper duidelijk: "Sterk aan de bal. Kan van elke kans een goal maken. Een echte schutter", vertelt hij. Een mening die wordt gedeeld door Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Dean is een technisch vaardige voorhoedespeler die ruimtes kan bespelen. En misschien wel het allerbelangrijkste, hij weet waar de goal staat."


Toewerken naar AZ 1
Met een tweejarig contract op zak en het voetballen in de Onder 19 in het vooruitzicht, gaat het AZ-traject van IJssel de Schepper van start. Brandenburg spreekt zijn tevredenheid én vertrouwen uit: "Ik ben heel blij dat hij de komende jaren bij ons naar het betaald voetbal toe kan werken en ik hoop dat het uiteindelijk leidt tot de nieuwe Pavlidis in AZ 1", sluit hij af.

Foto's: Ed van de Pol