Terug naar overzicht

Thomas maakt overstap naar AZ Vrouwen

AZ Vrouwen

17.06.2024

ALKMAAR- Kealyn Thomas maakt een transfer naar de AZ Vrouwen. In het AFAS Stadion zette de negentienjarige middenveldster maandagmiddag haar handtekening onder een verbintenis tot medio 2026. Thomas is deze zomer al de derde aanwinst voor de AZ Vrouwen, nadat eerder Fieke Kroese en Jasmijn van Uden werden vastgelegd.

Thomas begon met voetballen bij amateurvereniging v.v. UNA in Veldhoven, waarna ze in het seizoen 2020-2021 de overstap maakte naar PSV. In Eindhoven sloot Thomas aan bij Jong PSV Vrouwen, waarmee ze in het seizoen 2021-2022 kampioen werd van de Eerste Divisie vrouwen. 

Debuut betaald voetbal
Op 20 oktober 2023 maakte de in Eindhoven geboren speelster haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie, in een met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In totaal speelde Thomas het afgelopen seizoen elf wedstrijden op het hoogste niveau. De middenveldster is ook actief als jeugdinternational van het Nederlands Elftal. Zo kon Thomas het afgelopen seizoen regelmatig rekenen op een basisplaats bij Oranje Onder 19, waarmee zij in 2023 onder meer actief was op het EK Onder 19. Tevens is ze meegenomen in de voorselectie voor het WK Onder 20, aankomende zomer in Colombia.


Droom
Hoewel ze al een aantal keer haar opwachting mocht maken in de Azerion Vrouwen Eredivisie, kan ze niet wachten op haar kans bij AZ: "Het voelt super. Je droomt er als klein meisje al van om een contract te tekenen en de Eredivisie in te gaan," vertelt Thomas trots. "Ik heb veel minuten in de beloftencompetitie gemaakt, en daar heb ik me erg ontwikkeld. Ik hoop nu minuten te gaan maken in de Eredivisie en belangrijk te zijn voor het team."Van der Gragt: 'Talentvolle, creatieve middenveldster'
Ook Technisch Manager Stefanie van der Gragt is erg tevreden met haar derde aanwinst van het nieuwe seizoen: "We zijn heel blij met een hele talentvolle, creatieve middenveldster. Een nummer ‘10’ waar echt heel veel in zit. Ze past goed bij onze speelstijl."