Terug naar overzicht

Van Bommel genomineerd voor Golden Boy Award

AZ 1

06.06.2024

ALKMAAR- Ruben van Bommel is behoort tot de genomineerden voor de Golden Boy Award. De talentvolle buitenspeler is opgenomen in een lijst van honderd spelers die kans maken op de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Naast Van Bommel zijn er nog zes andere Eredivisie-spelers genomineerd.

De Golden Boy Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. De winnaar mag zich het grootse voetbaltalent onder 21 jaar op de Europese velden noemen. 

Slechts twee Nederlandse winnaars
In 2003 werd Rafael van der Vaart verkozen als eerste winnaar van de trofee. Vijftien jaar later won centrum verdediger Matthijs de Ligt in 2018 pas als de tweede Nederlandse speler de Golden Boy Award. In het seizoen 2022-2023 mocht huidig Real Madrid-speler Jude Bellingham de prijs in ontvangst nemen.

Eerste AZ-seizoen Van Bommel
Van Bommel kende een sterk eerste seizoen in dienst van AZ. De negentienjarige vleugelaanvaller werd vorig jaar overgenomen van MVV Maastricht. In zijn nieuwe kleuren kwam Van Bommel tot 41 officiële duels, waarin hij tienmaal trefzeker was en één assist leverde. De in Limburg geboren aanvaller kwam het afgelopen seizoen ook in actie als jeugdinternational. In Oranje Onder-21 was Van Bommel goed voor vier doelpunten en drie assists in acht wedstrijden.