AZ hengelt drie punten binnen in Volendam

AZ 1

17.03.2024

VOLENDAM- AZ heeft zondagmiddag een zorgeloze overwinning geboekt op FC Volendam. Nadat Dani de Wit de score had geopend maakte Yukinari Sugawara nog twee doelpunten en was ook Vangelis Pavlidis trefzeker. Het werd 0-4.

Bij AZ keerde Jordy Clasie terug in de basis. Hij ontbrak tegen Excelsior Rotterdam vanwege een schorsing.

Afgekeurd
Al na twee minuten kwam AZ tot de eerste kans. Een kopbal van Dani de Wit ging echter naast. Vijf minuten later klonk er hard gejuich uit het uitverkochte uitvak, want Ruben van Bommel schoot van dichtbij binnen. Zijn goal werd na een VAR-ingreep echter afgekeurd. Er was hands geconstateerd.

Dubbelslag
Na twintig minuten mocht Sven Mijnans aanleggen voor een vrije trap. Hij gaf de bal perfect voor richting de tweede paal, waar Dani de Wit binnenkopte voor de 0-1! Nog geen tien minuten later werd het nog mooier voor AZ. Sugawara haalde uit vanaf randje strafschopgebied en via een Volendammer viel de bal binnen voor de 0-2! Kort daarvoor had Mio Backhaus met een uitstekende redding de Japanner nog van scoren weerhouden, maar de verdediger nam revanche. Met 0-2 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tweede helft
De tweede helft begon met twee kansen voor FC Volendam, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren. Na een uur kwam AZ weer tot een paar kansen. Een poging van Clasie ging naast en even later werd een goal van Pavlidis afgekeurd wegens buitenspel. De spits nam echter direct wraak door in de 70e minuut alsnog de 0-3 op het scorebord te zetten.

Schiettent
Slechts vijf minuten later zou de 0-4 alweer volgen. Sugawara legde aan voor een vrije trap en schoot hem op briljante wijze direct binnen! Daarop ontstond in de slotfase van de wedstrijd een ware schiettent, waarbij vooral Pavlidis nog een paar grote kansen kreeg en een omhaal van Jayden Addai ook maar rakelings naast ging. Het bleef bij 0-4.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
FC Volendam - AZ 0-4 (0-2)
Eredivisie

Opstelling FC Volendam: Mio Backhaus; Deron Payne, Damon Mirani, Josh Flint, Brian Plat; Benaissa Benamar (46. Karim Safouane), Milan de Haan, Robin Maulun (65. Luke Le Roux); Bilal Ould-Chikh, Vivaldo Semedo (76. Quincy Hoeve), Zach Booth (76. Darius Johnson).

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Wouter Goes (82. Dave Kwakman), Riechedly Bazoer, David Møller Wolfe; Jordy Clasie, Kristijan Belić (65. Tiago Dantas), Dani de Wit (75. Lequincio Zeefuik(; Sven Mijnans (82. Jayden Addai), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel (75. Myron van Brederode).

Scoreverloop: 22. Dani de Wit 0-1, 30. Sugawara 0-2, 70. Pavlidis 0-3, 76. Sugawara 0-4.
Gele kaarten: Belić, Dani de Wit (AZ).
Scheidsrechter: Sander van der Eijk.
VAR: Allard Lindhout