AZ Jeugd: Knappe uitzeges Onder 13 en Onder 14

02.03.2024

ZAANSTAD- Bijna alle elftallen van de AZ Jeugdopleiding kende zaterdag een succesvolle speelronde. Zo wisten AZ Onder 11 en Onder 14 een overwinning te behalen op Ajax, stapte de Onder 12 en Onder 13 met drie punten terug in de bus naar Zaanstad en kende de duels met PSV wisselende resultaten.

AZ Onder 18 - PSV 2-1 (1-0)
AZ Onder 18 behaalde een zwaarbevochten overwinning op PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld verlsloeg de Eindhovenaren met 2-1 na een prachtige goal in de slotfase van het duel. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

PSV - AZ Onder 16 0-0 (0-0)
AZ Onder 16 hield slechts één punt over aan de confrontatie met PSV. Op De Herdgang in Eindhoven eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0.

Het duel tussen de nummers twee en drie was in alles een gelijkopgaande strijd. Aan beide kanten werden kleine kansen gecreëerd, maar ontbrak het voornamelijk in de eindfase. Na tachtig minuten stond dan ook nog steeds de brilstand op het scorebord in Eindhoven: 0-0.

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Jayden Hart Perez; Yordi van der Velde, Adam Ouaziz Julian Sijbrands (54. Onne de Flart); Derryl Hupsel (62. Gijs Groot), Chavarello Hellings, Rayan Zekri.

Scoreverloop: -

AZ Onder 15 - PSV 0-3 (0-1)
AZ Onder 15 verloor zaterdagmiddag van PSV. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het 0-3 voor de bezoekers uit Eindhoven.

De wedstrijd kende een gelijkopgaande openingsfase met aanvallende intenties aan beide kanten. Na een kwartier spelen was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Jahmael Ampofo sneed naar binnen en zocht de verre hoek. De bal ging rakelings over het Eindhovense doel.

Vanaf dat moment had AZ het betere spel en creëerde het opnieuw een grote kans. Buitenspeler Nuur Mahamed Ahmed legde de bal terug op Ties Kemna. De aanvallende middenvelder probeerde het met een geplaatst schot op de rand van het zestienmetergebied, maar zo’n poging werd gepakt door de Eindhovense goalie.

Ondanks een sterker AZ kwam de openingstreffer van PSV, nadat een lage voorzet werd binnengeschoten. De thuisploeg bleef echter hoog druk zetten en zocht regelmatig de aanval. Als gevolg kreeg AZ-middenvelder Cas Klop, na balverlies van de Eindhovense defensie, een kans in het zestienmetergebied. Ook deze inzet ging echter net over het doel en zo eindigde de eerste helft in 0-1.

Aan het begin van het tweede bedrijf wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen: 0-2. Enkele minuten na de tegengoal leek de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken. De Eindhovense doelman verloor de bal onder druk, waarna spits Donny van der Lijcke raak schoot. Op datzelfde moment besloot de scheidsrechter echter om het spel stil te leggen wegens een blessuregeval en telde de Alkmaarse treffer niet.

In het verdere verloop van de tweede helft waren de kansen schaars en kwam AZ, ondanks aanvallend spel, in de eindfase net te kort. Aan de andere kant viel nog wel een doelpunt. Een hard schot op de rand van het zestienmetergebied belandde achter AZ-keeper Quenten Attigah en zo eindigde het duel in 0-3.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring (52. Job Tiebie), Janoa Elias, Aebe Morel, Lars Boer; Cas Jongeneelen (66. Keayon Dumfries), Ties Kemna (52. Dante Blankendaal), Cas Klop (66. Merijn van Dijk); Nuur Mahamed Ahmed (62. Taecke van Dam van Isselt), Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo.

Scoreverloop: 21. PSV 0-1, 41. PSV 0-2, 70. PSV 0-3.

Ajax - AZ Onder 14 1-3 (0-3)
AZ Onder 14 boekte een knappe uitzege op concurrent Ajax. In de hoofdstad was de ploeg van Juryan Zandvliet met 1-3 te sterk voor de Amsterdammers.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Alkmaarders zien voor drie punten te zijn gekomen. Na slechts elf minuten spelen, was het de nummer elf, Mawulom Gota-Toudji die de openingstreffer voor zijn rekening nam: 0-1.

Even later wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Merijn van Dijk maakte spits Charly van Oosterhout het tweede doelpunt van de wedstrijd en zette hij zijn ploeg op 0-2. Vlak voor rust was Van Dijk opnieuw betrokken bij een goal. Ditmaal was hij zelf trefzeker, nadat hij de bal ontving van Abutalib Hamid Mohammad. Hiermee werd het 0-3. In het tweede bedrijf wist de thuisploeg nog iets terug te doen, maar AZ zou de voorsprong niet meer uit handen geven en zo eindigde het duel in 1-3.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Chris, Henk Schuit, Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers; Jim Jansen (67. Bliss Peters), Merijn van Dijk, Joey Plat (48. Jessey Jay van der Mije); Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji (60. Senna van Elst).

Scoreverloop: 11. Gota-Toudji 0-1, 22. Van Oosterhout 0-2, 34. Van Dijk 0-3, 39. Ajax 1-3.

sc Heerenveen - AZ Onder 13 2-6 (2-2)

AZ Onder 13 behaalde eveneens een uitoverwinning. Het team van Dico Blei versloeg sc Heerenveen na een overtuigende tweede helft met 2-6.

Het duel was slechts acht minuten oud toen de thuisploeg de score opende. Het antwoord van de Alkmaarders volgende echter vrijwel direct, nadat Dinar Ait Errami op aangeven van Musie Mesfun de 1-1 binnenschoot. Nog geen vijf minuten later maakte diezelfde Ait Errami vanuit een vrije trap zijn tweede doelpunt en zette hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Friezen weer op gelijke hoogte via een benutte strafschop.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld compleet anders en walste AZ over de Heerenveners heen. Zo maakte Ait Errami kort na rust zijn hattrick compleet en namen de bezoekers hierdoor opnieuw de leiding: 2-3. Even later schoot ook Jip de Flart raak uit een vrije trap en via Bentley Addai werd het vervolgens 2-5. Het slotakkoord was voor Ait Errami die zijn vierde goal van de wedstrijd maakte, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-6.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 8. sc Heerenveen 1-0, 10. Ait Errami 1-1, 15. Ait Errami 1-2, 34. sc Heerenveen 2-2 (pen.), 42. Ait Errami 2-3, 60. De Flart 2-4, 70+1. Addai 2-5, 70+4. Ait Errami 2-6.

Excelsior - AZ Onder 12 2-10 | Twin Games

AZ Onder 12 nam drie punten mee uit Rotterdam door Excelsior te verslaan. Op Sportpark Woudestein speelde het team van trainers Tim Appel en Ivar de Boer op twee verschillende velden. De gecombineerde uitslagen, 2-6 en 0-4, resulteerde uiteindelijk in een 2-10 overwinning.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - Ajax 9-5 | Twin Games
AZ Onder 11 behaalde thuis een knappe zege op Ajax. De selectie van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly versloeg de Amsterdammers op het eigen AFAS Trainingscomplex in een Twin Games-duel met 9-5

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.