Terug naar overzicht

AZ langer door met hoofdtrainer De Vogel

AZ Vrouwen

19.03.2024

ALKMAAR- AZ verlengt met Wouter de Vogel. De hoofdtrainer van het eerste elftal van de AZ Vrouwen ondertekende dinsdagmiddag in het AFAS Stadion een nieuwe overeenkomst, waarmee hij tot medio 2026 aan AZ verbonden blijft.

De voormalig profvoetballer van onder meer SC Telstar, ADO Den Haag en FC Dordrecht heeft eveneens een verleden als (jeugd)speler van AZ. In het seizoen 2022-2023 keerde de 33-jarige Gouwenaar terug bij de club uit Alkmaar, ditmaal met de ambitie om trainer te worden.

De Vogel: 'Het gevoel dat ik voetbal nog iets te bieden had'
''Als speler was ik genoodzaakt om te stoppen met voetballen door verschillende kruisbandblessures'', begint De Vogel. ''Daarna ben ik uitgekomen op het trainerschap. Dit leek goed bij mij te passen en ik had het gevoel dat ik het voetbal nog iets te bieden had. Na zes jaar bij AZ gespeeld te hebben, was het leuk om terug te keren. De omgeving en de manier waarop topsport bij AZ wordt benaderd, wekte direct weer mijn interesse''.

Wouter contractverlenging

Verlengd met twee jaar 
De contractverlenging is voor de AZ Vrouwen-coach een mooi moment. ''Ik ben erg blij. Vorig seizoen heb ik me goed kunnen ontwikkelen en veel geleerd, zowel als assistent bij AZ Onder 17, als hoofdtrainer bij Koninklijke HFC Onder 18 en gedurende mijn UEFA A Youth-cursus. Deze bagage neem ik mee en kan ik dit jaar goed toepassen als hoofdtrainer bij de AZ Vrouwen'', aldus De Vogel. 

AZ Vrouwen: een nieuw begin
Sinds oktober van het huidige seizoen staat De Vogel aan de roer bij de AZ Vrouwen, een elftal dat na een afwezigheid van 12 jaar terugkeerde bij de club uit Alkmaar. Hiermee stond de oefenmeester voor een flinke uitdaging. Met een geheel nieuw team staat De Vogel momenteel op de negende plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Wouter de Vogel
De Vogel voorafgaand aan het duel AZ Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen. Foto: Orange Pictures.

Van der Gragt: 'Juiste man op de juiste plek'
Technisch Manager van AZ Vrouwen Stefanie van der Gragt spreekt haar tevredenheid uit over het aanblijven van De Vogel. ''We zijn erg blij met deze ondertekening. Wouter is jong, stopt veel energie in het trainerschap en weet in zijn eigen taal de AZ-visie over te brengen op zijn speelsters. Tot dusver heeft hij de rol als hoofdtrainer zeer goed ingevuld en heeft hij bewezen de juiste man op de juiste plek te zijn'', reageert Van der Gragt.

SvdG x WdV

Tekst: AZ Media / Max Ledentu
Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl