Terug naar overzicht

AZ neemt Van Duijn over van Quick Boys

Laatste Nieuws

20.03.2024

ALKMAAR- AZ heeft Sem van Duijn van Quick Boys overgenomen. De twintigjarige aanvaller ondertekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2027. Hij sluit komend seizoen aan bij Jong AZ.

Van Duijn werd in Leiden geboren. Hij speelde in de jeugd van Sparta Rotterdam en stapte daarna over naar Quick Boys. In 2021 werd hij overgeheveld naar de A-selectie van de club uit Katwijk aan Zee. Hij trad daarmee in de voetsporen van meerdere familieleden die ook bij de club speelden. 

Carrière
Van Duijn begon zijn carrière bij Valken '68, waarna hij als achtjarige naar Quick Boys ging. Hij viel op bij Sparta Rotterdam en werd in 2016 door de club gescout. Na drie jaar bij de Rotterdammers keerde hij terug naar Quick Boys.  

KNVB Beker
Bij Quick Boys kwam hij tot dusver in zestig wedstrijden tot twintig doelpunten, waaronder één in de achtste finales van de KNVB Beker tegen AZ. Die wedstrijd vond plaats op 24 januari 2024, waar Van Duijn in verlenging de 3-3 wist te maken. AZ won vervolgens na strafschoppen. Eén ronde eerder was Van Duijn ook al tweemaal trefzeker tegen De Graafschap. 

Van Duijn: 'Club die bezig is met ontwikkeling'
De aanvaller is blij met zijn transfer. "AZ is een fantastische club die heel erg bezig is met ontwikkeling", vertelt Van Duijn. "Ik ben een speler die ervan houdt steeds te blijven groeien. Ik begin bij Jong AZ, wat voor mij al een aardige stap omhoog is. Ik vind Quick Boys één van de beste amateurploegen in de Tweede Divisie. Een hoog niveau is het sowieso, maar ik ga nu nog een stapje hogerop. Voor mij is dat hartstikke mooi om mijzelf te laten zien en verder te ontwikkelen."

Brandenburg: 'Kans geven'
"Sem is een interessante speler die al langer bij ons op de radar stond", weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij is een multifunctionele aanvaller met veel snelheid en een goede fysiek, die de ruimtes achter de laatste lijn herkent en deze ook aanvalt. Ook laat hij zien makkelijk te scoren. Dat hij dit seizoen al twintig goals wist te maken is dan ook geen toeval. Bij Quick Boys heeft hij de laatste jaren een hoog niveau gehaald, waaronder in de KNVB Beker tegen AZ. Wij willen hem nu de kans geven in het betaalde voetbal te spelen en daarvoor sluit hij aan bij Jong AZ. We zijn heel benieuwd hoe hij zich in de Keuken Kampioen Divisie staande houdt en of hij de stap naar AZ 1 kan maken. Ook willen we Quick Boys bedanken voor hun medewerking aan deze transfer."