Terug naar overzicht

AZ Onder 18 scoort niet bij remise in Utrecht

Jeugdopleiding

09.03.2024

UTRECHT- AZ Onder 18 is zaterdag niet langs FC Utrecht gekomen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam op Sportcomplex Zoudenbalch niet tot scoren en liep daardoor belangrijke punten mis: 0-0.

In de Domstad waren de Alkmaarders heer en meester. FC Utrecht werd door AZ volledig in de tang gehouden en kon niet voorkomen dat zijn tegenstander tot meerdere grote kansen kwam. AZ wist de dominantie op het veld echter niet om te zetten in doelpunten en deed zichzelf daarmee tekort. 

Onbenut
Dat spelbeeld bleef de gehele wedstrijd in stand. FC Utrecht wist met hangen en wurgen overeind te blijven, terwijl AZ kans op kans onbenut liet. Daarvoor betaalde de ploeg uit Alkmaar uiteindelijk de rekening. Het scorebord kwam namelijk niet in beweging, waardoor AZ met oog op de titelrace niet het gewenste resultaat boekte. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ Onder 18 0-0 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Mathijs Menu, Jeremiah Esajas; Kasper Boogaard, Julian Oerip, Lev Lenssen; Anthony Smits (77. Gabriel Jongens), Yoël van den Ban, Wassim Bouziane (88. Deacon van der Klaauw). 

Scoreverloop: -