ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond de derde zege op rij geboekt. Tegen Vitesse werd het in eigen huis 2-0 dankzij doelpunten van Dani de Wit en Vangelis Pavlidis.

AZ begon met dezelfde namen als tegen FC Volendam, de laatste wedstrijd voor de interlandbreak.

Buitenspel
Al heel snel klonk er gejuich in het uitverkochte AFAS Stadion, maar het doelpunt van Dani de Wit na zes minuten werd afgekeurd wegens buitenspel. De middenvelder tikte de bal van dichtbij binnen nadat een kopbal van Ruben van Bommel werd gered door Eloy Room. Slechts drie minuten later kwam Pavlidis tot een enorme kans. De spits was weg en kwam oog in oog met Room, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Kansen
AZ was aan het jagen en na een kwartier spelen kwam ook Van Bommel dichtbij een treffer. De aanvaller trok naar binnen en haalde uit, maar zijn bal ging in het zijnet. Dani de Wit kopte een bal in de handen van Room en de doelman redde even later opnieuw op een poging van Pavlidis. Een volley van Sven Mijnans ging net naast en op een schot dat over ging van Anis Hadj-Moussa na had Vitesse weinig te vertellen in Alkmaar. Toch was het 0-0 bij de rust.

Sterk uit kleedkamer
De Alkmaarders begonnen sterk aan de tweede helft. David Møller Wolfe was mee naar voren en ontving de bal. De linksback ramde de bal in het zijnet. Het was opnieuw een standaardsituatie die werd benut door AZ om de voorsprong te pakken. Sugawara gaf de bal voor uit een corner en Dani de Wit kopte deze tegen de touwen voor de 1-0!

Pavlidis
AZ wilde nog een doelpunt en zou deze krijgen ook. Invaller Myron van Brederode gaf na iets meer dan een uur spelen de bal laag voor op Pavlidis. De spits was scherp en tikte van dichtbij binnen voor de 2-0! Van Brederode gaf even later de bal ook op Dani de Wit die dichtbij een tweede treffer kwam, maar zijn schot schampte de buitenkant van de paal. Het bleef bij 2-0 in Alkmaar!