Terug naar overzicht

AZ Voetbalschool gaat samenwerken met v.v. Lyra

Jeugdopleiding

03.02.2024

DE LIER- V.v. Lyra is de nieuwste samenwerkingspartner van de AZ Voetbalschool. Op Sportpark De Zweth werd dinsdagavond door afgevaardigden van beide clubs de overeenkomst ondertekend.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Positieve eerdere ervaring
Het contact tussen AZ en v.v. Lyra is tot stand gekomen naar aanleiding van een positieve eerdere samenwerking. ''In het verleden ben ik Hoofd Jeugdopleiding van SV Den Hoorn geweest en daar werkten we samen met AZ'', vertelt huidig Hoofd Jeugdopleiding van v.v. Lyra, Edger Kuntz. ‘’Het contact verliep destijds via Dennis Zwagerman en zo is een prettig partnerschap ontstaan. Toen ik naar v.v. Lyra ging bleef het contact met AZ positief. Zo hebben wij laatst bijvoorbeeld een oefenduel gefaciliteerd tussen AZ en Club Brugge. Beide clubs waren hier vervolgens erg over te spreken. Het is mooi dat er nu sprake is van een officieel samenwerkingsverband tussen v.v. Lyra en AZ’’.

Kuntz: 'Mooi programma'
''AZ heeft een heel mooi programma'', gaat Kuntz verder. ''Zij inventariseren de behoeften van amateurverenigingen en als wij ergens hulp bij nodig hebben, dan wordt daar door AZ vaak gehoor aan gegeven. Bovendien worden wij als v.v. Lyra zijnde niet gedwongen om een specifiek programma van AZ te volgen, maar wordt de samenwerking afgestemd op de wensen van beide clubs. Verder verloopt de communicatie soepel, voelen wij ons welkom en worden de gemaakte afspraken nagekomen. Wij denken aan AZ een goede samenwerkingspartner te hebben'', aldus Kuntz.

Zwagerman: 'Zeer ambitieuze club'
“Wij zijn zeer tevreden met deze samenwerking’’, begint Dennis Zwagerman, AZ-trainer en coördinator van de AZ Voetbalschool. ‘’V.v. Lyra is een zeer ambitieuze club. We werken graag samen met clubs die ernaar streven om elke dag beter te worden. Het is mooi om te zien hoe ze bij v.v. Lyra veel tijd en aandacht besteden om ook de juiste randvoorwaarden aan te kunnen bieden. De trainingen worden goed verzorgd en ook het fysieke programma is volop in ontwikkeling. Net als AZ hebben zij als doel om eigen jeugdspelers op te leiden die uiteindelijk in hun eerste elftal kunnen schitteren’’.

Aanmelden
Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.